Accepteert Rusland bitcoin voor olie, gas en andere grondstoffen? Pavel Zavalny, voorzitter van de Russische energiecomité zei vandaag op een persconferentie dat bitcoin tot de mogelijkheden behoort.

Zavalny is naast voorzitter, ook lid van de Staatsdoema van Rusland. Hij zei dus dat ze niet onwelwillend staan voor het accepteren van bitcoin voor de export van natuurlijke hulpbronnen.

Sancties zijn lastig

Rusland heeft natuurlijk te maken met flinke sancties vanwege de inval van Oekraïne, denk aan het uitsluiten van de handel, buitenlandse reserves en Swift. Maar pogingen om Rusland economisch te isoleren worden bemoeilijkt door het feit dat de Europese Unie afhankelijk is van Moskou voor olie en aardgas dat in de winter wordt gebruikt om huizen te verwarmen.

Bitcoin zou een alternatief kunnen vormen voor nationale valutas zoals de dollar en de euro, waar normaal gesproken olie voor verhandeld wordt.

Bitcoin van China en Turkije

Zavalny zei dat Rusland gas aan het Westen kan verkopen voor roebels en goud, en aan “bevriende” landen zoals China of Turkije voor nationale valuta of bitcoins.

“Als het gaat om onze ‘bevriende’ landen, zoals China of Turkije, die ons niet onder druk zetten, dan bieden we ze al een tijdje aan om betalingen over te zetten naar nationale valuta’s, zoals roebels en yuan”, zei Zavalny. “Bij Turkije kan het lira en roebels zijn. Er kunnen dus verschillende valuta’s zijn, en dat is een standaardpraktijk. Als ze bitcoin willen, handelen we in bitcoin.”

“Als ze willen kopen, laat ze dan betalen in harde valuta, en dit is goud voor ons, of betalen zoals het ons uitkomt”, aldus Zavalny volgens een vertaling van zijn opmerkingen tijdens de persconferentie. Hij gaat verder: “de set valuta’s kan verschillen, en dit is de normale praktijk, dus je kunt ook bitcoins verhandelen.”

Poetin wil roebels voor gas

De woorden van Zavalny volgen op de opmerkingen van president Vladimir Poetin, die zei gisteren dat hij eiste dat ‘onvriendelijke’ landen in roebels voor Russisch gas betalen. De boodschap van Poetin was duidelijk, maar het is onduidelijk of Rusland bestaande contracten die nu in euro’s zijn eenzijdig kan wijzigen.

“Rusland zal natuurlijk doorgaan met het leveren van aardgas in overeenstemming met volumes en prijzen … vastgelegd in eerder gesloten contracten”, zei Poetin tijdens een televisieoptreden.

The post Rusland accepteert bitcoin voor gas, olie en andere grondstoffen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!