Bitcoin (BTC) miners gaan de crash van bitcoin in de nabije toekomst waarschijnlijk merken. De difficulty van het netwerk is namelijk gisteren bijgesteld en is op een recordhoogte uitgekomen. Kortom, het minen van BTC was nog nooit zo moeilijk, terwijl de prijs dus onderuit is gegaan.
Bitcoin difficulty naar record
Sinds juli 2021 zat de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk in een overduidelijke opwaartse trend. De rekenkracht kreeg vlak daarvoor een enorme klap nadat China een verbod op mining had opgelegd. Steeds meer miners uit andere delen van de wereld voegden zich nadien bij het netwerk nadat bleek dat het een behoorlijk lucratieve business kan zijn. En over het afgelopen jaar was deze aantrekkingskracht vooral te danken aan de stijgende bitcoin prijs.
Om ervoor te zorgen dat er gemiddeld elke 10 minuten een block met transacties aan de blockchain wordt toegevoegd, balanceert het netwerk zich automatisch middels de difficulty adjustment. Deze aanpassing vindt elke 2.016 blocks plaats. Indien de blocktijd gedurende deze periode gemiddeld lager lag dan 10 minuten, gaat de difficulty omhoog. Zodoende wordt het werk moeilijker voor miners en gaan de blocktijden dus als het goed is weer richting de 10 minuten.
Na de gestage opwaartse trend van de rekenkracht, die begin mei tevens een record bereikte, is de difficulty gisteren met 4,9% toegenomen. Het was nog nooit zo moeilijk voor miners om bitcoins te minen dus!
Miners gaan pijn voelen na bitcoin crash
Alhoewel dit aangeeft dat het netwerk ook bijzonder veilig is, is het mogelijk dat BTC miners het lastig gaan krijgen. Door de dalende bitcoin prijs wordt het steeds minder winstgevend om te minen.
Het is hierom aannemelijk dat de hashrate in de nabije toekomst een daling zal gaan inzetten. Deze daling zal het natuurlijk op termijn weer makkelijker maken om bitcoins te minen doordat de difficulty in dat geval ook zal dalen.
The post Analyse: Bitcoin miners zien difficulty naar nieuw record stijgen, wat betekent dit?
appeared first on Crypto-Insiders.