The Anchor, het protocol waarop de UST-stablecoin leefde, is oorspronkelijk ontworpen om een rente van 3,6 procent te bieden. Dit percentage is een week voor de lancering echter op 20 procent vastgesteld om meer investeerders aan te trekken. “Ik wist niet dat dit product met zo’n hoge rente gelanceerd zou worden. Kort voor de lancering werd de rente ineens op 20 procent gezet”, aldus ontwikkelaar Mr. B in gesprek met het Koreaanse JTBC.
Mr. B sprak over te hoge rente met Do Kwon
Net voor de lancering heeft de pseudonieme Mr. B nog geprobeerd om Do Kwon te overtuigen van een lagere rente. De ontwikkelaar ging in april 2019 met Do Kwon om tafel, maar die besloot niets te doen met de suggestie. Het Koreaanse JTBC claimt ook interne documenten te hebben gevonden van Terraform Labs waarin concreet wordt gesproken over het aantrekken van investeerders met hoge rentes.
Dat aantrekken van investeerders is gelukt, maar die hebben niet lang kunnen genieten van de onmogelijk hoge rente. Daarnaast hebben de dramatische val van het Terra-ecosysteem en de UST-stablecoin de hele cryptowereld geen goede dienst bewezen. Dit soort projecten zijn niet goed voor de reputatie van de markt en ook wetgevers staan weer op scherp. Ze hebben aangegeven hier meer mee te willen doen. In Zuid-Korea is na het debacle zelfs een nieuw comité voor digitale assets gevormd om toezicht te houden op de industrie.
Terra-schandaal nog lang niet klaar
Met het instorten van de UST-stablecoin en de Terra token is het hele schandaal nog niet voorbij. Do Kwon is half mei bijvoorbeeld al opgeroepen om voor de Koreaanse rechter te verschijnen om vragen te beantwoorden over Terra. Zijn situatie werd er niet makkelijker op toen bleek dat Do Kwon Terraform Labs Korea enkele dagen voor de crash had opgeheven.
Verder hebben de Zuid-Koreaanse autoriteiten alle medewerkers van Terraform Labs opgeroepen om de val van Terra tot op de bodem uit te zoeken. Hierbij zijn de autoriteiten met name op zoek naar tekenen van koersmanipulatie en of de tokens op de juiste manier bij beurzen genoteerd zijn. In totaal is er voor 44 miljard dollar (ongeveer 41 miljard euro) in rook opgegaan met het instorten van het Terra-protocol.
Do Kwon kent geen schaamte
Ondanks het feit dat Do Kwon verantwoordelijk is voor een miljardenverlies, weet de goedgebekte Zuid-Koreaan van geen ophouden. Blijkbaar schaamt hij zich niet zo voor het falen van Terra, want kort na de ineenstorting van het protocol is hij doodleuk met Terra 2.0 begonnen. Dat is tot op heden niet bepaald succesvol gebleken.
Op de dag van de lancering viel de token namelijk al met meer dan 60 procent. Terra 2.0 opende met een koers van 16 tot 17 euro, maakt een kleine opleving naar 18,24 euro en viel daarna meteen ver terug. Inmiddels handelt het project op 2,83 euro en lijkt de hoop voor Terra definitief verloren. Weinigen hadden ook verwacht dat mensen na het enorme debacle met de eerste versie van het protocol hun vermogen zouden toevertrouwen aan de 2.0 versie.
The post Do Kwon van Terra (LUNA) was gewaarschuwd voor onmogelijke rente van 20 procent appeared first on BTC Direct | Nieuws.