Het lijkt soms wel alsof er voor bitcoin (BTC) geen middenweg bestaat: het is haat of liefde. Bitcoin maximalist Peter Thiel heeft tijdens Bitcoin 2022 zijn lijst met bitcoin-vijanden onthult. Een groep mensen die volgens hem enorm tegen bitcoin zijn en waar hij zo’n hekel aan heeft dat hij ze de oorlog verklaart. Thiel plaatst de vijanden van bitcoin in drie categorieën. Als eerste de financiële gerontocratie, een bestuursvorm waarbij alle autoriteit toekomst aan ouderen, hierin zitten figuren als Warren Buffet, Jamie Dimon en Larry Fink. De tweede categorie wordt gevormd door overheden en “woke” bedrijven. Als laatste en de grootste van alle vijanden wordt volgens Thiel gevormd door ESG (Environment, Sustainability en Governance) wat hij gelijkstelde met de Chinese Communist Party.

De financiële gerontocratie

Als eerste bespreken we de financiële gerontocratie. Als je al een tijdje meeloopt in de bitcoin-wereld, dan heb je ongetwijfeld weleens de naam Warren Buffet voorbij zien komen. De investeringslegende heeft een grote hekel aan bitcoin en heeft het ooit zelfs rattengif in het kwadraat genoemd. Ook Jamie Dimon van JPMorgan Chase heeft een grote hekel aan bitcoin. Larry Fink zei vrij recent nog in hetzelfde kamp als Jamie Dimon te zitten, maar zijn BlackRock begint zich nu toch steeds meer op bitcoin te storten. Deze drie grootheden kunnen we tot nu toe met recht grote vijanden van bitcoin noemen.

Overheden en woke bedrijven tegen bitcoin

Bitcoin is een decentrale vorm van geld die wordt beveiligd met energie. Een munt die door niets en niemand bijgedrukt kan worden en daar relatief veel energie voor verbruikt. Bij bepaalde overheden schiet vooral het decentrale gedeelte van bitcoin in het verkeerde keelgat. Dat kost ze namelijk het monopolie op de geldpers. In China is bitcoin bijvoorbeeld ten strengste verboden. Met “woke bedrijven” doelt Thiel waarschijnlijk op bedrijven die roepen dat bitcoin slechts voor het klimaat is.

Environment, Sustainability en Governance

Als laatste behandelen we ESG, een nieuwe stroming binnen de investeringswereld die klimaatvriendelijk investeren in de hand moet werken. Binnen de bitcoin-wereld is met niet heel blij met deze stroming omdat het zonder begrip van de daadwerkelijke effecten van bitcoin mining negatieve stickers op de industrie plakt. Veel bitcoiners noemen ESG een scam en ook Elon Musk heeft zich recent in dat rijtje gevoegd.

The post Analyse: Peter Thiel onthult zijn lijst met bitcoin-vijanden en verklaart ze de oorlog
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!