Bitcoin (BTC) heeft het de afgelopen dagen zwaar gehad en daalde over de afgelopen zeven dagen met bijna 25% met een bodem op $20.800. Ethereum (ETH) ging het nog slechter af. Over dezelfde periode daalde de nummer twee cryptocurrency op basis van marktwaarde met meer dan 30% met een bodem van $1.070. Vele investeerders dumpte hun coins in anticipatie op een recessie.

“Blijf gedisciplineerd” met crypto

In een interview met de Squawk Box van CNBC besprak Anthony Scaramucci de huidige situatie van de markt en gaf nog advies aan investeerders. Scaramucci gaf aan dat het belangrijk is dat je als investeerder gedisciplineerd blijft.

“Ik ben bemoedigd door het feit dat Bitcoin op dit moment meer dan 50% van de totale cryptomarktkapitalisatie is, wat een ander teken is dat er een vlucht naar kwaliteit daar is … Ik zou mensen aanraden om gewoon gedisciplineerd te blijven.”

Scaramucci steekt het niet onder stoelen of banken dat er een bearish sentiment op zowel de cryptocurrencymarkt als de traditionele financiële markt is. Toch blijft hij optimistisch en denkt hij dat de markt zich uiteindelijk weer kan herstellen.

Vooralsnog moeten we nog maar zien of investeerders de woorden van Scaramucci ter harte nemen en daadwerkelijk rustig blijven in deze turbulente markt.

Dalende bitcoin koers

Op het moment van schrijven zien we dat de marktwaarde van de cryptocurrencysector onder de biljoen is gedoken. Aandelen dalen ook hard. De S&P 500 lijkt ook in een bear markt te komen, samen met de Dow Jones Industrial Average die bijna 15% is gedaald sinds het begin van het jaar.

Toen Scaramucci de vraag werd gesteld of “gedisciplineerd blijven” eigenlijk “kopen” betekende gaf hij aan dat hij met zijn bedrijf wel bitcoin en ethereum heeft ingekocht. Ook heeft hij aandelen in FTX gekocht. Hij gaf aan dat hij eventueel ook nog geld over heeft mochten we verder daleen.

The post Analyse: Hedgefonds Baas Over Bitcoin Daling: ‘Blijf Gedisciplineerd’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!