De Decentralized USD (USDD) stablecoin van Tron (TRX) is sinds een paar dagen de koppeling met de Amerikaanse dollar enigszins verloren. Vandaag is het ondertussen al de derde dag op rij dat USDD minder dan $1 waard is. Doordat USDD veel lijkt op TerraUSD (UST), waarvan we ondertussen allemaal wel weten hoe het eindigde, maken sommige analisten en investeerders zich op voor wederom een totale meltdown van een stablecoin-project.

USDD kwakkelt voort

USDD is een algoritmische stablecoin die fundamenteel eigenlijk op dezelfde manier werkt als UST op het Terra (LUNA) netwerk. Dat betekent dat zodra de prijs van USDD onder de $1 raakt, het systeem gebruikers in staat stelt om 1 USDD te ruilen voor 1 TRX. Ditzelfde systeem zorgde er tijdens de ondergang van Terra voor dat het hele ecosysteem in elkaar stortte.

Daarom is het vrij zorgelijk dat de prijs van USDD al een paar dagen onder de $1 staat. Op het moment van schrijven is 1 USDD slechts 0,97 dollar cent waard. Vanochtend was de prijs van USDD zelfs slechts $0,95. De druk op de organisatie achter USDD, de Tron DAO Reserve, is daarom op dit moment gigantisch.

Een herhaling van de UST meltdown?

Twee dagen geleden maakte Justin Sun, oprichter van Tron, bekend dat de Tron DAO Reserve zeker $2 miljard beschikbaar heeft gesteld om de koppeling van USDD met de Amerikaanse dollar te waarborgen. Ook hebben zij meer dan een miljard aan USDC gekocht om de bestaande reserve veilig te stellen. Nog een maatregel was het opnemen van 2,5 miljard TRX van Binance om te voorkomen dat handelaren massaal een short positie zouden openen.

Ondanks al deze maatregelen is een paar dagen later de waarde van USDD nog altijd niet hersteld. Integendeel, USDD lijkt eigenlijk steeds verder weg te zakken.

Hoe verder USDD wegzakt, hoe moeilijker het voor de Tron DAO Reserve wordt om de koppeling met de dollar weer te herstellen. Hoewel het te vroeg is om te spreken over wederom een stablecoin die ten onder gaat, lijkt het hele verhaal verdacht veel op hetgeen we iets meer dan een maand geleden bij UST zagen.

The post Analyse: Tron USDD Stablecoin Zakt Onder de $0,96
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!