Amerikaanse overheidsofficials die privé crypto bezitten, mogen niet meewerken aan regelgeving of beleid dat de waarde van digitale assets kan beïnvloeden. In een nieuw advies van de US Office of Government Ethics (OGE) van dinsdag is besloten dat de geldende de minimis uitzondering – die het toestaat om te werken aan regels over een investering, mits de persoon in kwestie minder dan de aangegeven hoeveelheid bezit – niet van toepassing is op cryptocurrency’s en stablecoins.
100 dollar aan Tether? Belangenverstrengeling!
Het advies van de OGE bevat een voorbeeld waarin een medewerker een schamele 100 dollar van een stablecoin bezit. De medewerker in kwestie mag in dat geval pas meewerken aan eventuele wetgeving over die stablecoin als hij of zij de volledige positie verkoopt. De nieuwe regel is universeel van toepassing op alle federale medewerkers, inclusief die van Het Witte Huis, de Federal Reserve en Het Departement van de Schatkist.
De term “de minimis” komt van een langere zin uit het Latijn, die letterlijk vertaalt als: “de wet houdt zich niet bezig met kleinigheden”. Een uitspraak die in het geval van cryptocurrency’s en stablecoins dus niet van toepassing is. De enige uitzondering die de OGE heeft toegevoegd is een investering in een fonds dat breed investeert in bedrijven die profiteren van het succes van crypto- en blockchaintechnologie.
145 miljoen Amerikaanse investeerders
Wat dit soort beslissingen vreemd maakt, is het feit dat een groot deel van de Amerikaanse bevolking in crypto investeert. Volgens de laatste onderzoeken investeert of investeerde 145 miljoen Amerikanen in cryptocurrency. Ergens voelt het vreemd om de regels voor een investering, waar meer dan 50 procent van de bevolking interesse in heeft, op te laten stellen door het deel van de bevolking dat dit niet heeft.
Voor een gebalanceerde discussie zou het beter en, op basis van de 145 miljoen Amerikanen die investeerden, eerlijker zijn om ook crypto-bezitters mee te nemen. In het kader daarvan is het tenminste vreemd te noemen dat de OGE zomaar kan besluiten dat de mening van 145 miljoen Amerikanen er in deze discussie niet toe doet.
Verenigde Staten zet grote stappen
Ondanks de ogenschijnlijk harde regels voor medewerkers die crypto bezitten, blijft de Verenigde Staten grote stappen zetten op het gebied van regulatie. Volgens Raymond Shu, de mede-oprichter en CEO van Cabital, hebben de wetsvoorstellen de potentie om Amerika het enige Westerse land te maken dat de volledige sector reguleert. Daarmee komt er een einde aan de “Wilde Westen” status die de crypto-industrie momenteel heeft voor een groot deel van de Verenigde Staten.
Als de operatie straks ten einde is, heeft de Verenigde Staten regelgeving die stablecoins en andere cryptocurrency’s volledig omvat en accepteert als onderdeel van het financiële systeem. Dat is een situatie die Satoshi Nakamoto met de lancering van Bitcoin in 2009 waarschijnlijk nooit verwacht had. Bitcoin is immers bedacht als reactie op het traditionele financiële systeem en nu krijgt het langzaam een officiële plaats binnen dat systeem. Dat neemt uiteraard niet weg dat bitcoin als asset in theorie nog altijd onafhankelijk van de rest van het systeem opereert.
Hoewel niet iedereen binnen de industrie enthousiast wordt van regelgeving, kan het voor veel investeerders de zekerheid bieden die ze nodig hebben om te investeren. De onzekere status van bitcoin en de rest van de industrie maakt het voor sommige fondsen nog altijd lastig om te investeren.
The post Medewerkers met crypto mogen niet meewerken aan Amerikaanse crypto-wetgeving appeared first on BTC Direct | Nieuws.