Angst is een slechte raadgever, dat geldt zeker voor traders, maar niet als het gaat om de beveiliging van je cryptocurrency. Dit jaar wordt geteisterd door slecht geschreven decentrale protocollen, centrale beurzen die hun zaken niet op orde hebben en scams. Niet gek dat fabrikanten van hardware wallets te spreken zijn over hun verkoopcijfers.

Wat is een hardware wallet?

Een hardware wallet is een fysiek apparaat waarmee je jouw cryptomunten op een veilige manier kan beheren. Met een hardware wallet kan je cryptocurrency’s ontvangen, verzenden en beheren. Belangrijk om te weten is dat deze fysieke apparaten niet letterlijk crypto opslaan, maar de toegang tot je crypto veilig en offline bewaren. Zo kan geen hacker bij je bitcoin zonder in het bezit te zijn van je hardware wallet en de bijbehorende pincode.

Er zijn verschillende fabrikanten van hardware wallets, zo wordt de populaire Nano-serie gemaakt door Ledger uit Frankrijk en de Trezor-serie door het Tsjechische SatoshiLabs.

Deze bearmarkt is anders

Pascal Gauthier, CEO van hardware wallet crypto-bedrijf Ledger, zegt tegen Cointelegraph dat de omzet van het bedrijf tijdens de crypto-winter van 2018 met ongeveer 90% daalde, maar dat is dit jaar niet het geval:

“Elk kwartaal hebben we evenveel omzet als heel 2020, wat een heel goed jaar was voor Ledger. Op dit moment gaan we jaar op jaar nog steeds omhoog, wat ons vertelt dat deze bearmarkt anders is. Het is geen echte bearmarkt, maar eerder een bearmarkt voor gecentraliseerde waardeproposities.”

Angst is een goede raadgever

Met gecentraliseerde waardeproposities doelt Gauthier op derde partijen zoals beurzen die coins in beheer houden. Zo verkocht Ledger de meeste wallets nadat de Amerikaanse crypto-beurs Coinbase hun kwartaalcijfers deelden, deze waren verre van rooskleurig. Dit suggereert dat gebruikers bang zijn voor een faillissement en liever hun coins van Coinbase afhalen om ze zelf te beheren met een hardware wallet.

Dit is sowieso een goede ontwikkeling, want het hele idee van crypto is dat je de baas bent over je eigen coins en niet dat je dit uit handen geeft aan een derde partij.

“Na de publicatie van dit rapport hebben we 2 miljoen dollar per dag verdiend, maar het was slechts een hoogtepunt omdat er niets ergs met Coinbase gebeurde. Mensen realiseerden zich alleen dat hun crypto niet veilig was,” aldus Gauthier.

Die angst werd gevoed door Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, toen hij onderstaande tweette.

Verkoopcijfers stijgen waar anderen ogenschijnlijk falen

Dit gedrag nam Gauthier ook waar toen leenprotocol Celsius opnames bevroor en gebruikers niet bij hun coins konden. Ook toen er (vooralsnog valse) geruchten rond gingen dat BlockFi hetzelfde zou doen, zag Ledger een groei in hun verkoopcijfers.

“Mensen haastten zich naar onze producten om geld naar een veilige plek te verplaatsen. We zien nu dat de omzet al zes weken achter elkaar stijgt”, zegt Gauthier.

Direct bitcoin kopen in Ledger Live

Bitcoiners van het eerste uur zullen je altijd aanraden om je crypto op te slaan via een hardware wallet. Sinds eind 2021 is het daarom mogelijk om direct via een hardware wallet van Ledger bitcoin en andere crypto’s direct bij BTC Direct te kopen. Je koppelt je Nano aan je desktop of je telefoon en als je dan crypto wil kopen, kies je voor Discovery en dan voor BTC Direct.

Om het nog makkelijker te maken kun je gewoon met je creditcard of met iDEAL betalen. De BTC Direct-app in Ledger Live biedt Ledger-gebruikers de mogelijkheid om BTC, ETH, USDT, LTC, XRP, BCH en USDC te kopen, en in de toekomst worden hier meer coins aan toegevoegd.

Een bijkomend voordeel van op deze manier crypto kopen, is dat als je je wallet verbindt met je computer of telefoon, je niet nog eens hoeft in te loggen bij BTC Direct, mits je dit al eerder hebt gedaan.

Veilig omgaan met ontvangstadres

Er wordt automatisch verbinding gemaakt met je wallet wat betekent dat je je ontvangstadres niet handmatig hoeft toe te voegen. Dat moet bijvoorbeeld wel als je je crypto van een cryptobeurs (zoals Coinbase) naar een eigen wallet wil versturen. Dit is een belangrijke veiligheidsvoorziening die ervoor zorgt dat je geen fouten kunt maken en hackers je wallet adres niet kunnen aanpassen als je deze kopieert en plakt.

Mocht je nog geen hardware wallet hebben, kijk dan hier eens voor de grootste selectie en de beste prijzen van Nederland.

The post Verkoop hardware wallets voor bitcoin en crypto blijft stijgen, ondanks bearmarkt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!