Ondanks dat de bitcoin (BTC) koers vooralsnog is afgewezen op de 200-weken moving average (MA), zijn er alsnog analisten die het enigszins zonnig inzien. Volgens de Nederlandse analist PlanB bevindt de koers zich op dit moment in een “accumulatiefase,” een conclusie die hij trekt op basis van het percentage van BTC dat in het rood staat.

Bitcoin steeg vaak na deze fase

In een tweet laat de analist een grafiek zien waarin het percentage van de BTC in omloop dat in het rood staat wordt weergegeven met gekleurde stippen. Een rode stip betekent dat dit percentage klein (of 0) is, een blauwe stip juist groot. Deze stippen zijn vervolgens op basis van de prijs op dat moment op een plek op de grafiek gezet. Gaan we helemaal terug tot aan de bitcoin prijs in 2010 dan krijg je de volgende grafiek:

Kortom, op dit moment staan veel bitcoins in de min. Volgens de Nederlandse analist is dit historisch gezien een teken dat we in een accumulatiefase zitten. Telkens wanneer de stippen blauw worden, volgt uiteindelijk een stijging van de BTC koers. Hoelang het kan duren voordat de prijs de stijging inzet verschilde echter wel:

“~40% van alle 19M bitcoins staan in de min (blauw). Historisch gezien is blauw een geweldige “accumulatiezone”. Hoe lang blijven we blauw?
– Kan 1 maand zijn (Covid2020)
– of 2 maanden (2011)
– 6 maanden (2018/19)
– 9 maanden (2014/15)
De tijd zal het leren. Momenteel hebben we 3 blauwe stippen. Ga je wachten tot groen?”

Dat het nog lang kan duren bleek ook uit data in de dagelijkse bitcoin marktupdate. Die vind je hier!

Macro-economische situatie kan roet in het eten gooien voor BTC prijs

Of die stijging er ook daadwerkelijk komt weet alleen de vrouw met de glazen bol. Wat we echter wel weten is dat de huidige situatie op macro-economisch vlak eigenlijk niet te vergelijken is met de afgelopen 10 jaar. Met de voortwoekerende oorlog in Oekraïne en de enorme inflatie, blijft het afwachten of we een diepere recessie tegemoet gaan. Dit kan ook voor bitcoin en de bredere crypto-markt voor nog meer verliezen zorgen.

Gisteren verscheen een interessante Premium analyse over de huidige economische situatie. Lees hier waarom er mogelijk een recessie aan zit te komen. Voor dagelijkse koers analyses kan je altijd terecht in onze Discord.

The post Analyse: Dit is hoelang het nog kan duren voordat bitcoin weer kan stijgen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!