Changpeng Zhao is de eigenaar van cryptobeurs Binance en hij klaagt nieuwsoutlet Bloomberg aan vanwege een artikel met de titel: Changpeng Zhao’s Ponzi Scheme. Ofwel, CZ en zijn bedrijf worden door het slijk gehaald en hij ziet dit als laster.

Schadelijk voor publieke imago

Het nieuws van de aanklacht werd vannacht gedeeld door de Hong Kong Economic Times. In het artikel wordt bevestigd dat Changpeng Zhao het bedrijf Modern Media Company zal aanklagen. Dit is het moederbedrijf waar Bloomberg onder valt.

Het gaat om de 250e editie van Bloomberg Businessweek. De verdediging van Zhao zegt dat Bloomberg een invloedrijke publicatie is en betoogt dat de covertitel zijn publieke imago schaadt. Het bedrijf is gevraagd om de lasterlijke opmerkingen tegen Zhao in te trekken, een formele verontschuldiging af te geven en financiële compensatie aan te bieden, inclusief schade.

Bloomberg lijkt titel al veranderd te hebben

In onderstaande tweet lijkt hij te suggereren dat actie bij het woord gevoegd moet worden, ook al schrijft CZ niet direct over Bloomberg.

Bloomberg lijkt de zorgen van Zhao gedeeltelijk tevreden te hebben gesteld voordat de rechtszaak werd aangespannen. Er zijn (vooralsnog onbevestigde) geruchten dat de titel gewijzigd is in “The Mysterious Changpeng Zhao.”

Bloomberg is een internationaal mediabedrijf, het artikel wordt dan ook in Engelstalige landen gepubliceerd onder een andere titel: “Can Crypto’s Richest Man Stand the Cold?

Interview had ander doel

CZ zegt dat de journalist en Bloomberg hem niet eerlijk behandeld hebben. Hij werd geïnterviewd voor een profiel en er werden foto’s geschoten. Vervolgens werden derde partijen geïnterviewd om een evenwichtiger beeld te geven, maar volgens de directeur van Binance heeft Boomberg ervoor gekozen om alleen de negatieve reacties te publiceren.

 

200 miljoen van Forbes

Dit is niet de eerste keer dat Zhao een media-outlet aanklaagt. Binance klaagde Forbes in 2020 vanwege een artikel waarin wordt gesuggereerd dat Binance geld verduistert om toezichthouders te ontwijken. Het gekke is dat Binance de rechtszaak begin 2021 liet vallen, en aankondigde dat ze 200 miljoen dollar gaan investeren in Forbes. Tja.. het is en blijft de cryptowereld.

 

The post Analyse: Eigenaar Binance klaagt Bloomberg aan vanwege Changpeng Zhao’s Ponzi Scheme
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!