Hoe kan je crypto betalingen zo aantrekkelijk mogelijk maken? Twee Amerikaanse senatoren denken belastingvrije transacties hierin kunnen helpen. Senator Patrick Toomey en zijn tegenhanger Kyrsten Sinema hebben een wetsvoorstel ingediend om crypto transacties onder de 50 dollar vrij te stellen van belasting.
De Verenigde Staten zijn op dit moment nog steeds bezig om de cryptomarkt te reguleren, maar dat gaat iets te langzaam voor sommige senatoren. Er is daarom een wetsvoorstel ingediend door Toomey en Sinema, die het mogelijk zou maken om kleine transacties vrij te stellen van belasting.
Zo wordt crypto een makkelijk betaalmiddel
Het voorstel genaamd ‘Virtual Currency Tax Fairness Act’ moet ervoor zorgen dat de crypto adoptie beter wordt, zo meldt CoinDesk vandaag. Het de taak om de inwoners van de VS te daarmee helpen, om zo het gebruik van cryptocurrency’s makkelijker te maken. Want wie heeft dit nog nooit gehoord: ‘ja maar je kan toch nergens met bitcoin betalen’.
Op deze manier kan men bijvoorbeeld makkelijk de kleine boodschappen betalen met crypto en zo worden ook de innovatie en andere ontwikkelingen kracht bijgezet. Als het voor iedereen net zo makkelijk (of zelfs makkelijker) wordt om een betaling te doen via bitcoin, vergroot dit de mogelijkheden voor adoptie in de VS.
Belasting staat in de weg
Senator Toomey is een groot voorstander om crypto zo makkelijk mogelijk te maken voor de bevolking, maar daar moet wel wat voor gebeuren. “Hoewel digitale valuta’s het potentieel hebben om een gewoon onderdeel te worden van het dagelijks leven van Amerikanen, staat onze huidige belastingcode in de weg,” zei de senator.
Met name de Internal Revenue Service (IRS) – de federale belastingdienst van de VS – heeft een hard standpunt over crypto. Zij stellen dat eventuele vermogenswinsten of -verliezen moeten worden aangegeven. Dit is natuurlijk een no-go voor de twee senatoren die dit wetsvoorstel indienden.
The post Nieuw wetsvoorstel VS: crypto transacties onder 50 dollar belastingvrij appeared first on BTC Direct | Nieuws.