Weer een week in crypto gehad, en deze keer een wat rustigere. De meeste cryptocurrencies waren niet zo volatiel, maar de markt lijkt zich ergens op voor te bereiden. Hier vind je de meest opvallende nieuwtjes van de afgelopen week.
Weinig volatiliteit crypto koersen
Om te beginnen moeten we het hebben over de koersen van de meeste cryptocurrencies – deze zijn namelijk grotendeels zijwaarts. Bitcoin (BTC) eindigt de week vermoedelijk met een tweede doji, net als de meeste andere coins. De prijs van bitcoin blijft dus rond de 22.500 euro hangen, terwijl ethereum (ETH) nog steeds niet boven de 1.700 euro uit is gekomen.
Ondertussen claimt de Amerikaanse Minister van Financiën, Janet Yellen, dat de economie in de Verenigde Staten ‘bijzonder sterk’ is. Er is dus geen spoor te bekennen van een recessie. Maar Madelon Vos stelt in haar video dat we volgens haar al in een economische crisis zitten.
Solana wallet hacker slaat toe
Ook deze week hebben er weer veel hacks plaatsgevonden. Met name ‘bruggen’ in Decentralized Finance (DeFi) hacken was erg populair. Criminelen wisten al 2 miljard dollar te ontfutselen, ondanks de berenmarkt.
Eén van de meest prominente hacks was die op Solana (SOL). Een hacker kon bij een enorm aantal wallets, en maar liefst 20 wallets per seconde werden getroffen. Het lijkt erop dat het probleem lag bij softwarewallets van Slope en niet op de Solana-blockchain zelf. Zo zie je maar weer, een simpele beveiligingskwetsbaarheid bij een derde partij kan je tokens alsnog onveilig maken. Daarom willen we graag nog even benadrukken waarom een hardware wallet in cold storage echt belangrijk is.
Overheden aan het woord
Ook bij overheden gebeuren er bijzondere dingen. Een nieuw wetsvoorstel stelt namelijk voor om Bitcoin en Ethereum als commodities te behandelen. Het is nog slechts een voorstel dat moet worden goedgekeurd, maar als de inhoud ervan het tot een echte wet weet te schoppen zou dat ingrijpende gevolgen hebben. Er zou eigenlijk een soort scheiding ontstaan tussen coins die als effecten behandeld worden en de tokens die eerder een soort digitale grondstof zijn.
Verder blijkt Coinbase niet de enige partij te zijn waar de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS onderzoek naar doet. Volgens een senator legt de overheidsinstantie vrijwel álle belangrijke exchanges onder de loep. Veel van de tokens die handelsplatformen aanbieden zijn nog steeds effecten, in de ogen van de SEC.
Michael Saylor treedt af, focust of Bitcoin
De afgelopen tijd hebben we een aantal prominente partijen gehad die een stapje terugnamen van Bitcoin. Met name Tesla past in dat straatje, die het overgrote deel van de bitcoins op de balans verkocht.
Afgelopen week kondigde ook Bitcoin-evangelist Michael Saylor aan te stoppen bij MicroStrategy als CEO, en om in plaats daarvan slechts bestuursvoorzitter te zijn. Maar hij maakte de keuze niet omdat de waarde van MicroStrategy’s gigantische bitcoin-positie zo hard is gedaald, zo blijkt. In plaats daarvan wil hij zich gewoon meer concentreren op bitcoin-voorlichting, zoals bij de Bitcoin Mining Council.
The post Analyse: Weekoverzicht crypto nieuws: Is dit de stilte voor de storm?
appeared first on Crypto-Insiders.