Ethereum (ETH) is al jaren één van de populairste cryptocurrencies, en sinds de ‘merge’ dichterbij kruipt is dat niet minder geworden. Het is voor veel investeerders juist een belangrijke reden om nog meer te kopen, en staking is daarvoor een belangrijke reden. On-chain data bevestigt dat.

Ethereum staking is populair

Het totale aantal ETH tokens dat in het staking contract is vastgelegd is meer dan verdubbeld sinds augustus van 2021. Dat schrijft on-chain data-analist Arcane Research. De prijs van ether is met ongeveer 51% gedaald ten opzichte van vorig jaar, maar de hoeveelheid staking op Ethereum is toegenomen van 6,5 miljoen tot 13,4 miljoen ETH.

Dat is op het moment van schrijven ongeveer 11% van het totale aantal uitstaande ETH tokens. Het is een opvallend hoog percentage, als je je bedenkt dat ether nodig is voor het betalen van transactiekosten op het netwerk. De token wordt dus ook gebruikt voor andere doelen dan staking.

Na de merge, of fusie, van de execution layer en de concensus layer voltooid is, zal ether een deflatoire activa worden, omdat de totale uitgiften dan vermoedelijk minder zullen zijn dan de netwerkkosten. Netto gezien worden de tokens dus langzaam opgebruikt door transacties. Dat zal niet direct na de merge zijn.

Ethereum stakers in verlies

Tegelijkertijd ging nog niet zo lang geleden het nieuws rond dat meer dan 80% van de stakers op de bekende blockchain verlies maakte. Dat is een risico, omdat je tokens die in het ETH 2.0 contract zijn vastgelegd niet zomaar kunt verkopen. Daarvoor moet je wachten tot de volgende grote upgrade.

Gelukkig heeft Coinbase sinds kort een handige oplossing voor stakers die onder water staan. Met de nieuwe cbETH token zijn ETH tokens die vastzitten in het protocol liquide geworden, zodat je ze gewoon kunt verkopen als dat nodig is.

Als je de voortgang omtrent staking in de gaten wilt houden, dan loont het om ethereum nieuws in de gaten te houden. Hier delen we alle recente informatie.

The post Analyse: Ethereum staking meer dan verdubbeld vlak voor merge
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!