Een bitcoin miner heeft enkele dagen geleden een enorme hoeveelheid BTC naar crypto exchange Binance gestuurd. De transactie komt in een periode waarin de koers in de support-zone bij $20.000 blijft handelen en is een mogelijk signaal dat miners nog niet klaar zijn met bitcoin verkopen.

Bitcoin miner stuurt BTC naar Binance

Een analist van het on-chain dataplatform CryptoQuant viel de transactie op. Het gaat om precies te zijn om 4.400 bitcoins die met de huidige koers een waarde hebben van €87,5 miljoen. De transactie is afkomstig van de mining pool Poolin en werd naar Binance verstuurd.

Het feit dat de bitcoins naar Binance werden verstuurd is een mogelijk teken dat de mining pool de BTC gaat verkopen. Dit hoeft echter niet direct het geval te zijn. De crypto kan bijvoorbeeld ook op een later moment pas worden verkocht. Dat ze uiteindelijk zullen worden verkocht is echter zeer waarschijnlijk.

Het is de op twee na grootste transactie vanuit miners naar exchanges in twee maanden tijd. In mei werden nog 2.600 bitcoins naar een exchange verstuurd, in juni vervolgens twee transacties van 4.700 en 5.700 BTC.

BTC miners hebben het moeilijk

Dat de miners hun bitcoins verkopen is geen al te grote verrassing. De huidige koers zorgt ervoor dat de winstgevendheid van mining flink onder druk is komen te staan. Daarbij komt natuurlijk het feit dat de energieprijzen flink zijn gestegen. Het gevolg is dat sommige miners geen andere keuze hebben dan wat van hun crypto te verkopen om niet kopje onder te gaan.

Het helpt overigens ook niet dat de difficulty een behoorlijke stijging heeft gemaakt eind augustus. Dit automatische mechanisme heeft als doel de tijd tussen transactieblokken op het Bitcoin-netwerk op 10 minuten te houden. De recente stijging betekent naast dat er meer miners zijn begonnen met minen ook dat het nu moeilijker is om te minen. Dit zet de winstgevendheid verder onder druk.

The post Analyse: Bitcoin miner stuurt 4.400 BTC naar crypto exchange Binance
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!