Ethereum (ETH) maakt, als alles goed gaat, binnenkort eindelijk de langverwachte overstap van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS). Deze zogeheten merge is een fusie van de oude en nieuwe blockchain en zal naar verwachting tussen 13 en 15 september plaatsvinden.

Na de merge kan de ether koers zelfs loskoppelen van andere cryptocurrencies, meldt analysebedrijf Chainalysis in een nieuw onderzoek:

ETH staking kan investeerders aantrekken

Volgens Chainalysis kan deze ontkoppeling ontstaan door staking, oftewel het vastzetten van ether voor beloningen. Na de merge zouden stakers beloningen van maar liefst 10% tot 15% op jaarbasis kunnen verwachten, meldt het analysebedrijf.

Daarnaast meldt Chainalysis dat staking populairder wordt na de merge. Doordat mining achterwege wordt gelaten, zullen investeerders meer comfortabel worden met staking. Ook zouden (institutionele) investeerders ether aantrekkelijker vinden doordat het netwerk na de merge milieuvriendelijker wordt.

Chainalysis meldt dat staking wallets met $1 miljoen of meer aan ETH, die het bedrijf de institutionele stakers noemt, al gestaag aan het toenemen is:

Maar waar moeten de ether miners heen?

Voor ether miners wordt de situatie wellicht een stukje moeilijker. Doordat Ethereum de overstap maakt naar PoS, zullen er geen miners meer nodig zijn. Echter kunnen we niet verwachten dat deze allemaal naar Bitcoin (BTC) verhuizen.

Dat komt namelijk doordat de apparatuur voor ETH mining niet goed genoeg is voor BTC mining. ETH miners gebruiken over het algemeen GPU’s of videokaarten, omdat het netwerk resistent is tegen ASIC miners.

Deze GPU’s zijn echter niet krachtig genoeg om met de ASIC miners op het Bitcoin netwerk te concurreren. Tegelijkertijd was Ethereum verantwoordelijk voor maar liefst 97% van alle GPU mining. Alle andere markten komen gezamenlijk op $4,1 miljard uit, slechtst 2% van ether.

Dus waar moeten deze miners binnenkort naartoe? Een aantal van hen probeert een nieuwe hard fork van Ethereum te ondersteunen die bij PoW blijft. Een kleine groep is overgestapt naar Ethereum classic (ETC). Toch zal daar lang niet iedereen ruimte vinden. De situatie kan wel tot goedkopere prijzen voor videokaarten leiden.

The post Analyse: Ethereum koers kan na merge loskoppelen van andere crypto: onderzoek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!