Een Amerikaanse lid van het Huis van Afgevaardigden, Brad Sherman, heeft hard uitgehaald naar bitcoin (BTC). volgens hem is het onzin om te geloven dat de cryptocurrency intrinsieke waarde heeft en de strijd aan kan gaan met de Amerikaanse dollar. Volgens hem is bitcoin alleen geschikt voor het ontduiken van belasting.

Brad Sherman en zijn haat voor bitcoin

Sherman liet in een interview met CNBC weten dat hij een behoorlijke hekel heeft aan bitcoin. Tijdens het interview werd ook de mogelijkheid besproken dat bitcoin in de toekomst een veelgebruikt betaalmiddel zou kunnen worden en dat het wellicht zelfs de strijd met de dollar aan kan gaan.

Volgens Sherman is dit totale waanzin. De enige plek waar bitcoin volgens Sherman de dollar kan verslaan is het op het gebied van belastingontduiking. Dat is volgens Sherman ook reden genoeg om te stellen dat bitcoin geen enkele maatschappelijke waarde heeft en op geen enkele manier zal bijdragen aan de Amerikaanse economie.

“Stel dat het een valuta wordt. In dat geval zal het alleen zijn omdat het de dollar kan overtroeven in een aantal vrij grote markten, vooral de belastingontduikingsmarkt, en daarom heeft het geen maatschappelijke waarde. We willen dat mensen investeren in activa die de Amerikaanse economie zullen opbouwen,” zei hij. 

Een bitcoin verbod?

Onlangs was ook al in het bitcoin nieuws te lezen dat congreslid Sherman sprak over een mogelijk verbod op bitcoin en de rest van de crypto markt. Volgens hem is een verbod inmiddels niet meer te doen. De crypto markt is volgens Sherman te groot geworden en een gigantische hoeveelheid geld wordt door de crypto industrie gebruikt om te lobbyen.

Wel gaf hij aan dat het belangrijk is om de crypto industrie streng te reguleren. Volgens Sherman verliest crypto het belangrijkste voordeel op het moment dat bepaalde regels worden ingevoerd.

“Het is cruciaal om de ‘know your customer’ en anti-witwaswetten op te leggen aan crypto. Zodra het duidelijk is dat die wetten zijn ingesteld, verliest crypto het enige wat het ambieert te zijn, en dat is succesvol concurreren met de dollar door een voordeel te hebben ten opzichte van de dollar,” 

The post Analyse: ‘Bitcoin heeft geen maatschappelijke waarde’ – Amerikaans congreslid
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!