Het energieverbruik van Bitcoin (BTC) is al jaren erg controversieel, maar de torenhoge energieprijzen hebben dit nog een stuk erger gemaakt. De Amerikaanse overheid vindt stiekem dat het de spuigaten uitloopt en dat het protocol van ‘s werelds grootste cryptocurrency zou moeten veranderen, zo blijkt uit een bericht van de Biden-regering. Cardano (ADA) medeoprichter Charles Hoskinson is het hier mee eens, en heeft een praktische oplossing.

Overheid VS: klimaat belangrijker dan BTC mining

De Amerikaanse overheid staat erom bekend dat het overwegend openstaat voor Bitcoin-mining, maar tegelijkertijd probeert het ervoor te zorgen dat het land de klimaatdoelen gaat halen. Kennelijk vindt de overheid dat de klimaatdoelen toch belangrijker zijn. Daarom heeft het een aankondiging gedaan over de impact van cryptocurrencies op het klimaat.

Hierin staat onder meer dat crypto-netwerken beoordeeld zullen worden op hun impact op het klimaat. Ze moeten voldoen aan bepaalde standaarden voor ‘erg laag energieverbruik’, alhoewel het niet noemt of deze standaarden al bestaan en welke dit zijn. Als dat niet gebeurt, dan kan de overheid deze protocollen volgens de mededeling uitbannen.

Cardano wil Bitcoin redden van ban

Cardano heeft onlangs het Ofelimous-protocol geïntroduceerd. Dit protocol is gebaseerd op een consensusmechanisme dat Cardano ‘Proof-of-Useful-Work heeft genoemd, dat het stroomverbruik van zo’n netwerk flink moet verlagen. Dat doet het door miners ‘nuttige problemen’ op te laten lossen, waardoor de miners gezamenlijk eigenlijk een soort grote computer zijn.

Een beetje zoals Ethereum dat doet met de Ethereum Virtual Machine (EVM). Echter is de EVM geen onderdeel van Ethereums consensusmechanisme. In plaats daarvan zijn reguliere serverdiensten actief op de Ethereum Virtual Machine. Bedrijven die op Ethereum willen bouwen kunnen dan servercapaciteit huren bij zo’n partij, maar dit maakt het netwerk niet veiliger.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson wil de inefficiëntie van mining aanpakken door Proof-of-Work-coins zoals Bitcoin omzetten in tokens die het nieuwe Proof-of-Useful-Work-concept gebruiken. De veiligheid van het netwerk is dan wél afhankelijk van EVM-achtige berekeningen. Hoskinson benadrukt dat malafide miners het mechanisme kunnen misbruiken door hele simpele taken uit te voeren. Gelukkig is dit volgens de programmeur relatief gemakkelijk op te lossen.

The post Analyse: “Bitcoin moet nieuw Cardano-protocol gaan gebruiken om te overleven”
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!