Bitcoin (BTC) maakte gisteren weer een behoorlijke duik. We waarschuwden al dat de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers voor flink wat volatiliteit kan zorgen, vooral als deze hoger uitkomen dan werd verwacht. Dat was ook het geval, de consumentenprijsindex (CPI) komt uit op 8,3% terwijl 8,1% werd verwacht. Daardoor neemt de vrees toe dat de Federal Reserve de rente weer fors zal verhogen. Dat krijgen we op 21 september te horen.

Direct na de CPI publicatie daalde de bitcoin koers van $22.650 naar een dieptepunt van $20.050, maar kwam op sommige beurzen zelfs even onder $20.000 uit. Daar vond bitcoin support en herstelde iets gedurende nacht. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $20.260 op KuCoin en €20.300 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC koers vandaag maar liefst 9,6% in de min. Het handelsvolume steeg met 8,9% in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie komt uit op $389 miljard en de dominantie op $39,0%. De Fear & Greed Index komt uit op 27:

Bitcoin nieuws van gisteren

Houdt bitcoin stand of zien we nieuwe lows?

Gisteren beschreven onze analisten al dat bitcoin mogelijk op het punt stond om een trendommekeer te maken omdat de koers de 0.618 Fibonacci naderde. Dat bleek inderdaad de top te zijn en na CPI zette de daling in. Wederom is het niveau waar BTC stand moet houden de 0.618 Fibonacci. Deze ligt op 61,8% van de voorgaande stijging en komt uit rond $20.165. Vooralsnog weet de koers hierboven stand te houden, maar als bitcoin hierdoorheen zakt, dan is de kans groot dat we nieuwe lows zullen zien onder $18.500. Er is ook nog geen bullish divergentie op de relative strength index (RSI) te zien en dat geeft wellicht aan dat de daling te sterk is. Heb je vragen over deze analyse, stel ze dan gerust in onze Discord omgeving.

Bitcoin koersanalyse 13 september (Tradingview)
Bitcoin koersanalyse 13 september (Tradingview)

Bitcoin hash rate en mining difficulty naar nieuwe records

De Bitcoin hash rate en mining difficulty zijn belangrijke indicatoren die vaak hand in hand gaan. De hash rate is een goede indicator voor de veiligheid van het netwerk en staat voor de rekenkracht waar Bitcoin miners voor zorgen. Mining difficulty geeft de moeilijkheidsgraad aan voor het oplossen van de complexe cryptografische puzzels die bij mining komen kijken.

De onderstaande grafiek toont dat de hash rate een nieuw record afgelopen weeek heeft behaald, ondanks de slechte prijsontwikkeling. Daardoor steeg de moeilijkheidsgraad gisterenavond ook naar een nieuw record. Volgens BTC.com was dat een stijging van 3,45% bij een gemiddelde hash rate van 229,39 EH/s naar een record van 32,05 T. Dat is een teken dat de veiligheid van het netwerk er goed voorstaat, maar ook dat miners nog verder onder druk komen te staan, mede door de dalende prijs.

Bitcoin hash rate (Glassnode)
Bitcoin hash rate (Glassnode)

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

The post Analyse: Bitcoin zakt 10%, houdt koers nu stand of zien we snel nieuwe lows?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!