De afgelopen tijd zijn al verschillende traditionele financiële instituten begonnen met het aanbieden van cryptocurrencies. Maar de financiële wereld is groot, en er zijn nog veel bedrijven die hier nog niet aan begonnen zijn. Samenwerken is voor sommigen beter dan concurreren, daarom heeft een flink aantal instituten besloten om gezamenlijk een crypto exchange op te richten.

Nieuwe exchange van finance-reuzen

Het handelsplatform wordt ontwikkeld door het gloednieuwe consortium EDX Markets (EDXM). In een persbericht van de groep is te lezen dat deze is opgericht door onder andere Charles Schwab, Citadel Securities, Fidelity Digital Assets, Paradigm, Sequoia Capital en Virtu Financial. Hoeveel partners er in totaal zijn en wie er verder allemaal meedoet is niet bekend. Ook kunnen bedrijven zich in de loop van de tijd bij het consortium voegen.

De markt voor crypto exchanges is eigenlijk al relatief geconsolideerd. Het gros van het volume komt bij misschien een paar dozijn partijen vandaan die bovendien al een sterke positie in de markt hebben. Maar de bedrijven die samenwerken met EDX Markets zijn gigantisch, en hebben bovendien in de traditionele financiële wereld al naam gemaakt. Helemaal bij nul hoeft EDX Markets (EDXM) dus niet te beginnen.

Partners zitten al in crypto

Daar komt nog bij dat sommige partners wel al actief zijn in de crypto-industrie. Zo investeert Citadel al in cryptovaluta, en Fidelity gaf pensioenspaarders al de keuze om hun geld in bitcoin (BTC) te stoppen. Ook wilde Fidelity zijn crypto-aanbod ook aan kleinere investeerders aan gaan bieden. Vermoedelijk verwezenlijkt de enorme vermogensbeheerder met deze deal dat doel.

Het is niet duidelijk of het platform zelf ook EDXM gaat heten, maar in ieder geval is het voor nu gericht op instituten en retail-investeerders in de Verenigde Staten. Vermoedelijk zul je je dus niet kunnen registreren als niet-inwoner van de VS, daar moet het bedrijf namelijk bepaalde vergunningen voor hebben.

The post Analyse: Fidelity en andere reuzen gaan samen crypto exchange lanceren
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!