De discussie over het energieverbruik van het Bitcoin (BTC) netwerk is na de merge op Ethereum (ETH) relevanter dan ooit. Ethereum wist namelijk met deze update de totale energie benodigdheden met maar liefst 99,95% te verminderen. Het is echter ook voor Bitcoin miners mogelijk om duurzaam te werk te gaan. Dat bewijst een miner in Zuid-Australië nu voor eens en altijd.

Bitcoin mining met zonne-energie

Een mining installatie van het bedrijf Lumos Digital Mining is onlangs van start gegaan met het minen van BTC door gebruik te maken van enkel zonne-energie, dat meldt ABC News Australia. Er werd gekozen voor zonne-energie om de ‘koolstofvoetafdruk’ van het Bitcoin netwerk te verlagen.

Angelo Kondylas, een functionaris van Lumos Digital Mining, verklaarde dat de installatie de potentie heeft om minstens 100 Bitcoins, met een marktwaarde van ongeveer $20 miljoen, per jaar te delven, maar dat de hoeveelheid wel voor een groot deel afhangt van de beschikbaarheid van stroom. 

Hij merkte wel op dat het bedrijf op een gegeven moment stroom van het elektriciteitsnet zou kunnen aftappen als de productie moet worden opgevoerd. Het bedrijf, gevestigd in de industriestad Whyalla, is ook van plan om andere bedrijven die geïnteresseerd zijn in het gebruik van zonne-energie te begeleiden bij het minen van bitcoins

“Energieproducenten kunnen 10 miljoen dollar uitgeven omdat ze die dag moeten uitschakelen omdat er te veel op het systeem zit. We zijn eigenlijk net een spons; we zuigen het teveel dat niet wordt gebruikt op,” zei Kondylas. 

Het klimaat en bitcoin

Steeds vaker zijn er geluiden te horen vanuit overheden en regulatoren dat het energieverbruik van het Bitcoin netwerk problematisch is. Zo gaf het Witte Huis onlangs nog aan dat het minen van cryptocurrencies het behalen van klimaatdoelen in de weg kan staan.

“Afhankelijk van de energie-intensiteit van de gebruikte technologie, kunnen crypto-activa een belemmering vormen voor bredere inspanningen om koolstofvervuiling van nul procent te bereiken in overeenstemming met de klimaatverbintenissen en -doelstellingen van de VS”.

 

The post Analyse: Duurzaam Bitcoin minen? Een Australische miner bewijst het
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!