Fidelity is een van de allergrootste vermogensbeheerders ter wereld met een astronomische $4,5 biljoen aan activa onder beheer (AUM). Het bedrijf is al eerder voorzichtig de crypto industrie ingestapt, maar nu wordt hier binnenkort een nieuwe ethereum (ETH) investeringsfonds aan toegevoegd.

Fidelity Ethereum-fonds

Dochteronderneming Fidelity Brokerage Services heeft onlangs een gloednieuw ‘Ethereum Index Fund’ gelanceerd voor klanten. Sinds het einde van september, toen de verkoop van start ging, heeft het fonds al meer de $5 miljoen binnengehaald. Het fonds is niet bepaald voor iedereen weggelegd, want de minimale inzet bedraagt $50.000.

Aan het einde van september kreeg Fidelity goedkeuring voor het fonds van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Uit documenten van de SEC bleek ook dat binnen de kortste keren al enkele miljoenen dollars in het fonds zijn geïnvesteerd door klanten van Fidelity.

Het betreft hier een zogeheten Index Fund. Een dergelijk fonds is behoorlijk anders dan het meer bekende Exchange Traded Fund (ETF). Een index fund, zoals dit nieuwe fonds van Fidelity, wordt namelijk maar een enkele keer per dag verhandeld, nadat de markt is gesloten.

Fidelity en crypto-adoptie

De reusachtige vermogensbeheerder staat al een tijdje in de voorhoede als het op institutionele adoptie van cryptocurrencies aankomt. Eerder was in het bitcoin nieuws al te lezen dat Fidelity Amerikaanse pensioenspaarders in staat ging stellen om bitcoin toe te voegen aan hun pensioenrekeningen (401k). 

Daarnaast lijkt Fidelity overtuigd te zijn van het feit dat de crypto industrie de komende jaren een belangrijke rol gaat innemen binnen de globale economie. Dave Gray, het hoofd van de pensioen-tak bij Fidelity, had het volgende te zeggen over deze grote stap destijds:

“Fidelity gelooft dat blockchain technologie en digitale activa een veel groter deel van de toekomst van de financiële sector gaan uitmaken.”

Dat vermogensbeheerders zoals Fidelity niet langer aan de zijlijn blijven staan is goed nieuws te noemen voor particuliere investeerders. Dergelijke instellingen hebben namelijk de mogelijkheid om een gigantische hoeveelheid institutioneel geld richting de markt te laten vloeien. En het zijn juist de institutionele investeerders met echt diepe zakken.

The post Analyse: Vermogensbeheerder Fidelity lanceert nieuw Ethereum-fonds
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!