Op deze pagina lees je alle belangrijke zaken rondom Klaytn. Er zijn veel cryptocurrency projecten die zich richten op de massa adoptie. Dit is alleen een term die volgens Klaytn te vaak gebruikt wordt zonder er echter over na te denken. Volgens Klaytn is massa adoptie en fase waar iedere nieuwe beweging doorheen moet, niet een doel op zich. Door de tools te bieden voor ontwikkelaars wil Klaytn helpen de crypto wereld door deze fase te helpen.

In dit artikel kijken we daarom naar Klaytn. We gaan in op de Klaytn verwachting, de KLAY coin en de voorspellingen voor de toekomst. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de potentie. Wat gaat de Klaytn crypto doen?

Wat is Klaytn?

Klaytn is een platform gericht op service dat de blockchain bij de menigte moet introduceren door de gebruiksvriendelijkheid. Door gebruik te maken van verschillende technieken van zowel private als public blockchains ontstaat er een hybride blockchain voor bedrijven en ondernemers. Hiermee kunnen ze op een goede manier werken aan nieuwe producten op de blockchain en hiermee de adoptie bevorderen.

Er zijn in de afgelopen jaren al veel projecten geweest die zijn begonnen met het idee om de adoptie te versnellen. Het grote probleem bij veel van deze projecten is alleen dat het vooral uit naam van hype is begonnen en hierdoor de groei hebben gezien. Niet zozeer omdat het nu echt de tools in handen heeft en weet te bieden voor adoptie. 

Volgens Klaytn is adoptie een stadium waar iedere nieuwe techniek doorheen moet. Het is niet iets wat actief versneld kan worden. De enige manier is om de ondernemers en ontwikkelaars die de innovatie met zich mee brengen de juiste tools te bieden. 

Bedrijven kunnen baat hebben bij blockchain en de bijbehorende technieken. De truc is om dit overgangsproces zo makkelijk mogelijk te maken. Met de overgang van onze samenleving naar de digitale omgeving en het afnemende gebruik van cash is het een logische stap. 

Door de tools te bieden als ‘Service Chain’ wil Klaytn het gebruiksgemak zo hoog mogelijk maken. Hierdoor kunnen bedrijven en projecten hun eigen producten maken en dit volledig customizen voor hun eigen organisatie. 

Het project schrijft in de whitepaper dat de volledige potentie van de blockchain pas zichtbaar wordt zodra er in een hoog tempte nieuwe applicaties gemaakt worden, zoals services en producten. Niet enkel beleggingsinstrumenten. Precies met dit in het achterhoofd werkt het team aan de tools waarmee bedrijven gemakkelijk dit soort applicaties op het Klaytn netwerk kunnen maken.

Daarnaast heeft het project een duidelijk token economie ontwikkelt. Iedere mogelijke stakeholden in dit verhaal (ontwikkelaars, beleggers, gebruikers van de technologie, bedrijven) hebben hiermee een incentive om bij te dragen aan het netwerk. Niet alleen om het woord te doen, maar ook om actief bij te dragen aan de groei. De gedachte hierachter is dat als iedereen de schouders eronder steekt de groei sneller gaat.

Wat doet de Klaytn koers?

Het is je misschien opgevallen dat Klaytn plotseling hoog in de lijst van coinmarketcap stond en dit klopt. Het lijkt bijna uit het niets dat KLAY zijn plek heeft gevonden op de lijst. Al vanaf 2018 doet het project mee en het is begonnen met een private token sale. Hierbij werd naar schattingen ongeveer $ 90 miljoen opgehaald.

Deze investering is afkomstig van de Klaytn governance Council welke bestaat uit een groep bedrijven. Tijdens de private token sale ging 1 KLAY coin over de toonbank voor $ 0,08. De actuele Klaytn koers is $ 0.188615.

De eerste notering van het project vinden we terug op 31 maart 2020. Beleggers konden de KLAY crypto op dat moment kopen voor $ 0,12. Als we helemaal uitzoomen zien we dat de koers geleidelijk aan het stijgen was met enkele pieken omhoog zoals in het tweede kwartaal van 2021.

De Klaytn All Time High staat op een waarde van $ 4.34 (March 30, 2021). Het is 559 dagen geleden dat de KLAY coin op deze waarde stond. Sinds het begin heeft het project een marketcap van $ 577,238,071 weten te verzamelen. Daarmee staat het op positie 72 op de lijst met grootste projecten.

Het is naar mijn idee belangrijk dat je op de hoogte bent van deze data zodat je een duidelijk beeld hebt van de waarde van de coin sinds het begin. Ontdek je daarnaast trends in de koers? Dan zou je met die informatie een goed in- of uitstapmoment kunnen vinden. Hieronder vind je daarom de Klaytn koersgrafiek.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Wat is de Klaytn verwachting 2022 – 2027?

Het is lastig om een Klaytn koers verwachting te geven die 100% zeker uit zal komen. Het enige dat we kunnen doen is hierover onze eigen mening vormen. Hiervoor kun je kijken naar data die je kunt vergelijken met andere projecten en de use-case en ontwikkelingen.

Voor wat betreft de use-case is hierover lastig een oordeel te geven over de Klaytn verwachting. Het is namelijk een van de belangrijkste use-cases, maar daarmee ook een waar veel andere projecten zich mee bezig houden. Het maken van een blockchain project voor bedrijven wordt wel gezien als de stop om de adoptie te verbeteren en je ziet dan ook veel projecten dit probleem aanpakken.

Weet Klaytn erin te slagen daadwerkelijk te groeien in deze markt? Dan is geen enkele Klaytn verwachting hoog genoeg. Hierbij kun je echter ook vraagtekens zetten, want het is moeilijk om dit voor elkaar te krijgen. Het maakt het in ieder geval een interessant project om in de gaten te houden.

Interessant verder aan Klaytn is dat het via de Binance Lauchpool onder de aandacht gebracht is. Dit spreekt van vertrouwen van een van de grootste exchanges ter wereld. Coins die daar in het verleden hebben gestaan hebben het historisch gezien over het algemeen zeer goed gedaan.

Wat betreft de Klaytn verwachting voor 2022 is dit afhankelijk van de algemene crypto markt. We zagen begin 2021 dat deze ‘hot’ was en dat Klaytn goed mee wist te stijgen. Verdere schommelingen hebben in een bull markt minder vaak te maken met projecten zelf, maar vooral met de hype.

Kijken we verder vooruit naar de Klaytn verwachting voor 2027 dan heeft de KLAY koers en het team achter het project langer de tijd gehad om te ontwikkelen. Het mag duidelijk zijn dat de use-case interessant is, maar tegelijk ook zeer competitief. Weet het project zich te onderscheiden en vooral veel nieuwe beleggers en ontwikkelaars aan zich te binden? Dan lijkt geen voorspelling te hoog.

In het verleden behaalde resultaten bieden overigens geen garantie voor de toekomst. Wel heeft het project al behoorlijke stijgingen meegemaakt. In het beste scenario zijn vergelijkbare stijgingen niet uitgesloten. Zo ging de koers in maart 2021 binnen één maand met ongeveer 770% omhoog.

* Currency in USD
Historical Price for Klaytn
Date Open Close High Low Volume

Wat is het nut van de KLAY coin?

De Klaytn token economie is gemaakt om een duurzame structuur aan te brengen voor het bekostigen van de ontwikkelingen. De KLAY crypto staat centraal op het netwerk. Iedereen op het netwerk krijgt een beloning voor het deelnemen waardoor het voor iedereen interessant is om zich met Klaytn bezig te houden.

Met iedere nieuwe block wordt er 9,6 KLAY gemint. Dit komt neer op ongeveer 3% inflatie per jaar. Hiervan gaat 34% naar de governance council reward, 54% naar het Growth Fund en 12% naar de improvement Reserve.

Een belangrijke reden om je met de Klaytn crypto bezig te houden is de mogelijke stijging van de waarde. Je zou hiervoor o.a. de schaarste in de gaten moeten houden naast het inflatie gegeven zoals hierboven genoemd. De huidige supply van de KLAY coin is 3,059,759,806 KLAY en de maximale supply is 0 KLAY.

Door zoveel mogelijk data tot je te nemen kom je hopelijk tot een eigen conclusie over het project. Het is belangrijk dat je je mening zelf volgt en niet enkel afgaat op berichtgeving van anderen. Het is immers jouw geld dat je erin stopt en niet dat van een ander. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil 0.97% en in de laatste zeven dagen was dat -2.46%.

Waar Klaytn kopen?

Het is belangrijk om altijd je eigen onderzoek te doen voordat je cryptocurrency koopt. Met dit artikel hebben we je hopelijk een beter beeld gegeven over Klaytn en de richting die ze op gaan. Wil je de coin kopen als aanvulling op je portfolio? Dan kan dat op Bitvavo. Heb je daar nog geen account? Maak dan via onderstaande link een gratis account aan en profiteer van de voordelen.

Exchange Omschrijving Rating
Bitvavo (Onze aanrader!☝) De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5 Bezoek exchange
eToro Grootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst! 4,2/5 Bezoek exchange
Binance De grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s 2/5 Bezoek exchange

Het laatste Klaytn nieuws

We hebben op deze pagina al een hoop factoren genoemd die invloed kunnen hebben op de koers. De use-case is interessant, maar tegelijk ook enorm competitief. Het project heeft een duidelijk plan om de ontwikkelingen te bekostigen, maar ook een inflatie van ongeveer 3% per jaar. Allemaal belangrijke zaken om tot je te nemen.

De laatste belangrijke factor is het Klaytn nieuws van vandaag. Weet je precies wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom het project? Dan heb je kans dat je de menigte voor bent met je kennis. Veel beleggers gaan namelijk enkel af op de mening van anderen en daarmee lopen ze eigenlijk altijd achter de feiten aan. Hieronder daarom de Klaytn twitterpagina voor het laatste KLAY nieuws.

Het artikel Klaytn verwachting, wat doet de Klaytn crypto? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!