Bitcoin (BTC) werd gisterenmiddag, toen Amerikaanse aandelenmarkten openden, weer even iets volatieler. De koers dipte tweemaal onder $19.000 en tikte zelfs $18.970 aan. Desondanks kunnen we stellen dat de $19.000 vooralsnog standhoudt. Afgelopen nacht nam de volatiliteit weer af en vanochtend stijgt de BTC prijs iets en komt uit op $19.150 op Binance en €19.700 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,3% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 7%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $367 miljard en de dominantie op 39,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 20 (Extreme Fear).

Volatiele week met CPI

Alhoewel enkele altcoins al flink aan het schommelen zijn, blijft bitcoin vooralsnog zeer rustig. Desondanks wordt verwacht dat het nog zeer volatiel kan worden deze week. Alle ogen zijn weer gericht op de Amerikaanse inflatiecijfers die morgen worden gepubliceerd. De markten hebben dit jaar al vaker heftig op de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gereageerd.

Vandaag volgt eerst de publicatie van de notulen van de laatste Federal Open Market Committee (FOMC). Dat kan ons al enig inzicht geven wat de Amerikaanse centrale bank van plan is. De markt gaat er momenteel vanuit dat de Federal Reserve de rente wederom met 0,75% zal verhogen. Dat zal echter pas in november zijn aangezien deze maand geen FOMC meeting plaatsvindt.

10 weken lang bearish sentiment

Dat bitcoin momenteel enigszins uit de smaak is gevallen, meldt ook analysebedrijf Santiment. Afgelopen week viel de discussie op sociale media omtrent Bitcoin naar slechts 12,8% van de top 100 assets. Dat is het laagst in zeven maanden. Ondertussen is het sentiment op sociale media al voor 10 weken lang voornamelijk bearish. Toch zijn beide signalen tekenen dat een bodem wellicht dichtbij is, zegt Santiment.

Hoge BTC instroom naar exchanges van whales

CryptoQuant analist Abram meldt hij een grote piek ziet in de instroom naar spot exchanges vanuit whales. Wallet adressen met 100 tot 1.000 BTC in handen stuurden gisteren massaal BTC naar beurzen. Dit kan voor verkoopdruk zorgen en de BTC prijs omlaag duwen.

Nieuwe bitcoin koers lows?

De enigszins controversiele analist Il Capo of Crypto blijft nog altijd bij zijn standpunt dat bitcoin nieuwe lows zal opzoeken rond het bereik tussen $14.000 en $16.000. Toch verwacht hij eerst een kleine bounce van bitcoin richting $21.000.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: Bitcoin houdt nog stand, maar whales sturen massaal BTC naar beurzen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!