Op deze pagina behandelen we PIVX. Anonieme, goedkope en snelle transacties moeten volgens PIVX voor iedereen toegankelijk zijn. Je zou je eigen geld moeten kunnen versturen zonder dat bedrijven of overheden met je mee kijken. Dit is daarom de reden geweest voor een groepje enthousiastelingen om PIVX te starten en zich te splitsen van Dash in 2016.

In dit artikel vertel ik je alles over de PIVX coin en de use-case. We gaan daarnaast in op de PIVX verwachting voor de toekomst. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over de potentie. Wat gaat de PIVX crypto doen?

Wat is PIVX?

PIVX is een privacy coin gericht op het faciliteren van eenvoudige en anonieme transacties. Het doel van het project is dan ook het tot stand brengen van ‘realtime en vertrouwelijke transacties’. PIVX is een volledig decentraal project en iedereen kan eraan bijdragen.

Omdat ze de focus hebben liggen op anonimiteit is dit ook terug te zien in het team zoals aangegeven op de website. Mensen die bijdragen aan het project kunnen zichzelf aan die pagina toevoegen, en eventueel onder een ‘schermnaam’ zodat hun eigen identiteit onbekend blijft. Je kunt deze teampagina hier vinden.

PIVX staking

Het PIVX project wordt niet beveiligd door miners, maar wordt gecontroleerd door middel van het Proof of Stake algoritme. Dit betekent dat iedereen die PIVX coin bewaart in zijn/haar wallet, bijdraagt aan de veiligheid van het netwerk en hiervoor een beloning ontvangt in de vorm van PIVX.

In principe geldt dat hoe meer PIVX je in je wallet hebt staan, hoe meer PIVX je ontvangt als beloning. De voorwaarde hiervoor is dat je je wallet beschikbaar stelt aan het netwerk. Dit betekent dat deze altijd in verbinding moet staan met het internet, zodat het als een Node kan fungeren.

PIVX masternode

Naast het Proof of Stake mechanisme biedt PIVX ook nog een masternode aan. Dit is een uitgebreidere Node met meer functionaliteiten voor het netwerk. Om een Masternode te bezitten dien je minimaal 10.000 PIVX beschikbaar te stellen aan het netwerk. En met een Masternode ontvang je ook stemrecht, waardoor je mede de richting van het project kunt bepalen en de toewijzing van de beschikbare middelen.

Ontwikkelaars fonds PIVX

Er is een ontwikkelaars fonds in het leven geroepen dat de ontwikkeling van het project moet bekostigen. Zoals hierboven genoemd wordt van iedere block beloning 10% in dit fonds gestort. Mensen met een Masternode mogen stemmen over de richting die het project op gaat.

De richting met de meeste stemmen ontvangt PIVX uit dit fonds om het te kunnen maken/implementeren. Zo wordt er op een democratische manier bepaald wat er met het project gaat gebeuren. Dit is daarom ook in lijn met het decentrale karakter van het project. Er is niet een iemand die dit bepaald, maar het wordt door de gemeenschap gedaan.

Wat doet de PIVX koers?

Het is altijd lastig om een koers te voorspellen, zo ook de PIVX koers. Het project heeft potentie omdat het ontwikkeld wordt door een actieve en betrokken gemeenschap.

Er heerst democratie binnen het project en daarom wordt er altijd geluisterd naar de meerderheid van de betrokkenen. Maar de PIVX koers heeft natuurlijk met veel meer te maken.

Het belangrijkste is dat het gebruikt gaat worden. Hoe meer het gebruikt wordt, hoe beter dit is voor de PIVX koers en de prijs. Het blijft speculeren of en wanneer dit gaat gebeuren en het is daarom lastig hier wat zinnigs over te zeggen. Maar zolang de gemeenschap actief blijft werken aan het project en door blijft ontwikkelen heeft het zeker potentie.

Daarnaast wordt er schaarste gecreëerd op de markt doordat er PIVX vastgezet wordt in een Masternode. Over het algemeen geldt: hoe minder munten in de omloop, hoe beter dit is voor de PIVX koers.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Wat is de PIVX verwachting 2022 – 2027?

Niemand kan je met zekerheid de PIVX crypto verwachting schetsen voor de toekomst, laat ik daar heel duidelijk over zijn. Factoren zoals de trends op de crypto markt, ontwikkelingen rondom de PIVX coin en de activiteiten van het team van ontwikkelaars zijn hier allemaal heel belangrijk voor.

Het enige wat ik je dan ook kan vertellen over de PIVX verwachting is dat een goede analyse altijd vanuit jezelf hoort te komen. Vertrouw niemand op het internet en doe zelf onderzoek naar de voor- en nadelen van een crypto project.

Als we de koers van PIVX bekijken zien we bijvoorbeeld dat gedurende de bull markten de waarde altijd flink stijgt. We zagen in 2018 de eerste écht grote stijging terug. Het is zaak om voor jezelf in te schatten of er weer een grote stijging aankomt in de volgende bull markt. Hier zou je dan flink van kunnen profiteren.

Wat is het nut van de PIVX coin?

Iedere 60 seconden wordt er 5 PIVX coin gecreëerd. Dit wordt gedaan door de mensen die door middel van staken en een Masternode bijdragen aan het netwerk. Van iedere 5 gecreëerde munten wordt er altijd 10% toegewezen aan het ontwikkelaars fonds. De overige 90% van de blockbeloning wordt verdeeld onder de mensen die bijgedragen hebben aan de beveiliging van het netwerk.

Dus wanneer jij je munten beschikbaar stelt ontvang jij naar verhouding van de hoeveelheid PIVX die je bezit een beloning. Met een Masternode komt deze beloning ongeveer neer op 4,8% op jaarbasis. De PIVX staking calculator kun je hier vinden. Je kunt zo uitrekenen hoeveel PIVX je ongeveer ontvangt als je je PIVX staken gaat.

Wil je PIVX kopen? Dan is het goed om te letten op o.a. de trends op de markt op dit moment en de supply. Hoeveel nieuwe tokens komen er in de toekomst nog op de markt?

Waar PIVX kopen?

PIVX kopen kun je doen op verschillende exchanges. Binance is de exchange met het meeste handelsvolume, dus hier weet je zeker dat je trade orders snel gevuld zijn. Je kunt hier mijn artikel lezen over Binance. Een account aanmaken op Binance doen je heel eenvoudig op deze pagina.

Een andere manier waarop je PIVX kopen kunt, is door gebruik te maken van Anycoin Direct. Hier kun je met euro’s direct PIVX kopen. Maar je kunt ook gebruikmaken van de nieuwe coin-to-coin feature. Hiermee kun je direct crypto munten voor elkaar omwisselen, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld je bankrekening. Lees hier meer over de coin-to-coin feature. Op deze pagina kun je direct beginnen met het traden van je crypto munten.

Exchange Omschrijving Rating
Bitvavo (Onze aanrader!☝) De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5 Bezoek exchange
eToro Grootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst! 4,2/5 Bezoek exchange
Binance De grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s 2/5 Bezoek exchange

Het laatste PIVX nieuws

Het is de bedoeling dat je na het lezen van dit artikel iets meer te weten bent gekomen over de factoren rondom de PIVX verwachting. Zo is de use-cse belangrijk samen met de masternode functie, is de PIVX coin natuurlijk interessant om te bekijken en al deze factoren samen moeten je een beeld geven over de potentie. De laatste factor is het PIVX nieuws. Volg je dit o.a. op twitter? Dan zie je direct hoe actief het team nog is en welke kant PIVX op zal gaan qua ontwikkeling.

Het artikel PIVX verwachting, wat gaat de PIVX crypto doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!