Uit recent onderzoek door de University of Central America (UCA) blijkt dat het nieuwe bitcoin (BTC) beleid van El Salvador niet populair is bij de meeste inwoners, dat meldt Barron’s. 77% van de inwoners ziet de acceptatie van bitcoin als wettig betaalmiddel namelijk als een mislukking.

Weinig vertrouwen in bitcoin

Naast het feit dat de inwoners het bitcoin experiment zien als een mislukking, concludeerde de studie dat 75,6% van de inwoners van El Salvador nog nooit gebruik heeft gemaakt van cryptocurrencies in 2022. Ook liet 77% blijken dat ze van mening zijn dat de overheid zou moeten stoppen met het kopen van bitcoin. De poging van de overheid om bitcoin populair te maken in het land lijkt weinig succes te hebben tot op heden. Sterker nog, de bevolking van het Midden-Amerikaanse land lijkt niets van bitcoin te willen weten.

Bitcoin balans

El Salvador maakt regelmatig gebruik van het bekende fenomeen ‘buy the dip’. Bitcoin Treasuries schat dat El Salvador in totaal 2.381 BTC heeft aangekocht. Vaak stuurt de president, Nayib Bukele, een tweet de wereld in waarin hij laat weten dat het land nieuwe bitcoins heeft aangekocht. De laatste keer dat Bukele zoiets tweette was op 1 juli eerder dit jaar.

 

Controverse

Ondanks de resultaten van dit onderzoek kon je eerder in het nieuws lezen dat er, mede door bitcoin, een toename in toerisme is in El Salvador. Morena Valdez, de minister van Toerisme, gaf in april in een interview namelijk aan dat de inkomsten van het toerisme in het land met 30% is gegroeid dankzij de implementatie van bitcoin.

Ook gaf de minister van Financiën, Alejandro Zelaya, in juli van dit jaar aan dat bitcoin erg gunstig is geweest voor de inwoners van El Salvador. Hij beargumenteerde dat de bankloze bevolking door bitcoin nu toegang heeft tot financiële middelen. Ook waren de (buitenlandse) investeringen sterk toegenomen. Dit nieuws kwam naar voren in een interview met Bloomberg.

The post Analyse: 77% van inwoners El Salvador ziet bitcoin-strategie als een mislukking
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!