Nik Bougalis, cryptograaf en software ingenieur, verlaat na bijna tien jaar het bedrijf Ripple Labs. Bougalis was werkzaam als hoofdingenieur binnen het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Ripple-Ledger (XRPL).

In een serie tweets op 22 oktober geeft Bougalis aan dat zijn tien jaar durende reis bij Ripple fantastisch was, maar ook zeer vermoeiend. Hij geeft aan dat hij aan een project heeft mogen werken waar hij van houdt en aan een doel waar hij in gelooft. Ook zegt Bougalis dat die reis over een paar weken ten einde komt. In een volgende tweet geeft de Ripple ontwikkelaar expliciet aan dat hij zich niet aan gaat sluiten bij een ander blockchain project of bedrijf. Hij geeft ook aan dat hij niks met non-fungible tokens (NFTs) of DeFi gaat doen hierna.

NFTs op XRP Ledger

Een van de laatste ontwikkelingen waar Bougalis aan heeft bijgedragen is de XLS-20 wijziging die NFTs naar de XRP Ledger brengt. XLS-20 zal ervoor zorgen dat NFTs op de XRP Ledger mogelijk zijn zonder het gebruik van smart contracts. De laatste paar dagen was het mogelijk om te stemmen op de XLS-20 wijziging. Wanneer er vanuit de validators meer dan 80% steun zou zijn voor de wijziging, wordt het twee weken erna ingevoerd. Op dit moment heeft al meer dan 80% steun gegeven aan de voorgestelde upgrade, waardoor deze upgrade dus naar verluidt plaats zal vinden in begin november. In 2021 kon je in het nieuws lezen dat Ripple NFT marktplaatsen ging integreren op de XRP Ledger.

Crypto-startup

Op zijn eigen website geeft Bougalis aan dat hij een nieuw bedrijf heeft, genaamd NUMBER EIGHT, wat cryptografische oplossingen ontwikkelt voor gebruik in de blockchain wereld. Hij geeft ook aan dat hij binnenkort hier meer over kwijt wilt. Het lijkt er dus sterk op dat hij zich gaat focussen op zijn nieuwe bedrijf.

The post Analyse: Hoofdingenieur Ripple verlaat het bedrijf na bijna tien jaar
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!