De tijd vliegt. We zitten al bijna een jaar in deze bearmarkt en een groot deel van alle bitcoins lijkt ook een winterslaap te houden. Een rapport van Morgan Stanley, een grote jongen in de financiële wereld, meldde namelijk dat 78 procent van alle bitcoins niet is gebruikt het afgelopen jaar. Deze statistiek suggereert dat lange termijn bezitters van bitcoin (BTC) momenteel niet geïnteresseerd zijn in het verkopen van hun coins. Volgens het rapport wachten de meeste bezitters op herstel van de koers.
Smalste range sinds 2020
Een groot deel van deze bezitters heeft in 2021 bitcoin gekocht en wacht, volgens Morgan Stanley, op koersstijgingen om hun posities te sluiten. Waar 78% van alle bitcoin in bezit is van lange termijn houders, is de overige 22% in bezit van korte termijn houders. De gemiddelde break-even prijs van deze korte termijn bezitters ligt rond de $22,500. Het rapport meldt ook dat bitcoin in de smalste range handelt sinds 2020. Dit is opvallend aangezien andere markten juist zeer volatiel zijn.
Daarnaast vermeldt Morgan Stanley dat het handelsvolume van bitcoin op de meeste exchanges is gedaald. Met uitzondering van crypto exchange Binance. Deze exchange ontdeed zich in juli van alle transactiekosten op bitcoin transacties. Ze deden dit om meer klanten naar de exchange te halen en zo hun marktaandeel te vergroten. Morgan Stanley speculeert dat de stabiele prijs met deze beleidsverandering van Binance te maken kan hebben. Het resulteerde meer kopers die wilde profiteren van de goedkopere transactiekosten.
Veranderende correlatie
Het rapport maakte ook een vergelijking tussen ethereum (ETH) en bitcoin. Klaarblijkelijk correleert de ethereum koers recent meer met de grote aandelenmarkten. Waar dit bij bitcoin voorheen ook het geval was, lijkt de bitcoin koers nu minder beïnvloed te worden van de equity markten.
Recent nieuws bracht deze verandering in correlatie van bitcoin al aan het licht. Bitcoin correleert de laatste paar maanden relatief sterk met de koersprijs van goud. Bitcoin handelde tot zeer recent als een typische risk-on asset. Maar in onze huidige macro economische situatie, gekenmerkt door torenhoge inflatie, lijkt bitcoin zich te profileren als een klassieke inflatie hedge. Bitcoin werd altijd al aangeprezen als digitale versie van goud. De groeiende correlatie tussen bitcoin en het kostbare metaal lijkt dit langzamerhand te bevestigen.
The post Analyse: Bitcoins in ‘winterslaap’ bereikt nieuwe recordhoogte
appeared first on Crypto-Insiders.