Het volume van cryptocurrency exchanges was gedaald van $733 miljard in september tot $543 miljard in oktober, volgens data van The Block. Deze data gaat over de grootste exchanges van de wereld met betrouwbare rapportage van exchange-volume statistieken. De laatste keer dat het volume op crypto exchanges zo laag was dateert terug naar december 2020. Op dat moment was het volume namelijk $385 miljard en dat was het moment dat bitcoin (BTC) meerdere all-time highs neer had gezet. Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, was in oktober goed voor het grootste deel van de volume op crypto exchanges.

Bitcoin heeft ‘uptober’, een bekende meme binnen het cryptolandschap, in het groen af weten te sluiten. Bitcoin begon de maand oktober met een koers van $19.400 en het eindigde met een koers rond de $20.486 op Binance. Bitcoin wist de afgelopen maand dus een stijging van 5,6% neer te zetten. In vergelijking tot andere berenmarkten was dit een uitstekende maand voor BTC. In 2018 daalde de koers van bitcoin met 4,06% en in 2014 met 12,96%. Ook heeft de volatiliteit zijn laagste punt ooit bereikt sinds juli 2020. Onlangs kon je in het bitcoin nieuws lezen dat de volatiliteit in oktober zelfs even laag lag als die van de Nasdaq. De laatste keer dat dit gebeurde was in oktober 2020.

Exchange volumes per regio

In Noord-Amerika daalden de handelsvolumes op exchanges tot iets meer dan $78 miljard. Coinbase was goed voor het grootste gedeelte van de volume in deze regio, met in totaal 60% van het totale volume.

In Zuid-Amerika hadden exchanges BTSE en Mercado Bitcoin een totaal volume van $9,4 miljard. Dit was een lichte daling ten opzichte van september, toen was het namelijk 11,6 miljard.

In Europa was er sinds oktober 2020 niet meer zo’n laag exchange-volume gezien. Het totale volume bedroeg $17,7 miljard en dit is al het hele jaar licht aan het dalen.

In Azië was ook het laagste punt sinds december 2020 bereikt, met een totale exchange volume van $529 miljard. In september was dit nog $733,86 miljard, waardoor het met bijna 28% is gedaald. Hieruit is ook duidelijk af te lezen dat Aziatische crypto-exchanges nog altijd een behoorlijke vinger in de pap hebben.

The post Analyse: Exchange-volumes op laagste punt sinds december 2020
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!