Het handige van veel cryptocurrencies is dat de netwerken volledig openbaar zijn. In principe kun je dus zelf nalopen welke adressen de meeste tokens bezitten. Blockchain-analist Lookonchain noemt een paar interessante statistieken rondom Dogecoin (DOGE).

Wallet met meeste DOGE van Elon Musk?

Dat schrijft de analist op Twitter. Het grootste adres heeft op het moment van schrijven 39 miljard DOGE, wat 28,5% van de totale hoeveelheid uitstaande tokens is. On-chain analysebedrijf Bitinfocharts denkt dat dit adres van de exchange Robinhood is. Deze broker laat je tegenwoordig naast in aandelen ook handelen in crypto, en dit platform is erg populair bij investeerders meme-activa, zoals Dogecoin.

Maar Lookonchain denkt dat dit adres, dat begint met DPDL, niet van Robinhood is maar van niemand minder dan Elon Musk. Dat komt doordat dit adres tussen 19 juli en 21 juli van vijf verschillende adressen de enorme hoeveelheid DOGE heeft ontvangen. Eén van die adressen is DH5yaieqoZN36fDVciNyRueRGvGLR3mr7L, een adres dat eerder in verband is gebracht met Elon Musk.

HODL’ers verschuiven Dogecoin

In een tweede thread gaat hij dieper in op de feiten. Zo blijkt dat de top 50 bijna 64% van alle Dogecoin bezitten. 12 van de 50 grootste adressen hebben de afgelopen week hun positie vergroot, en slechts 7 hebben hun posities verkleind. Toch heeft de groep netto zijn positie verkleind met 21 miljoen coins (3 miljoen dollar) ten opzichte van een maand geleden. Ten opzichte van een week geleden hebben ze nu zelfs 761 miljoen DOGE (110 miljoen dollar) minder.

Wel moeten we benadrukken dat het vergroten of verkleinen van de holdings niet per se betekent dat de posities van hun eigenaren ook daadwerkelijk kleiner zijn geworden. Investeerders kunnen hun holdings namelijk ook gewoon naar een exchange of naar een adres met minder tokens hebben gestuurd. Dat wil niet zeggen dat hun posities ook echt kleiner zijn.

The post Analyse: Dit zijn de grootste dogecoin-wallets, is Elon Musk nummer 1?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!