Het is alweer anderhalve week geleden dat Ethereum uit de range wist te brekenwaar het bijna een maand in bivakkeerde. Na een stijging van maar liefst 20 procent blijven we hangen rond hetzelfde prijsgebied. Waar lopen we nu tegenaan en op welke scenario’s moeten we ons voorbereiden?  Je leest het in deze analyse!

Een korte terugblik

Met de uitbraak van vorige week lieten we een periode van flinke compressie achter ons. Dit begrip houdt in dat de prijsactie steeds nauwer wordt en de druk op de koers toeneemt, waardoor er een uitbraak te wachten staat. Compressie is inzichtelijker door middel van lijnen, zoals te zien is op onderstaande afbeelding. Deze geven aan waar de prijs op dat moment naartoe beweegt. Zien we steeds lagere toppen en steeds hogere bodems? Dan is er sprake van compressie.

In onderstaande afbeelding zie je dat de prijs een aantal keer weerstand ondervond door de trendlijn, en vlak nadat deze was gebroken werd ‘teruggetest’. Bij een terugtest valt een koersterug naar een oud prijsgebied om vervolgens verder te stijgen. Dit geeft handelaren alsnog een kans om in te stappen voor een uitbraak. 

Belangrijk prijspunt veroverd

Wanneer we kijken naar levels is het vooral belangrijk om de grotere tijdsframes in de gaten te houden. Een candle die op het dagelijkse tijdsframe boven of onder een bepaald level sluit, zegt een stuk meer over het koersverloop dan pak ‘m beet een 3 minuten-candle. Hoe groter de tijdsframe, des te  sterker de informatie.

Zoals te zien op onderstaande afbeelding – met dagelijkse candles – is de blauwe lijn een aantal keer een startpunt geweest van een sterke stijging en daling. Nadat we een maand lang onder dit belangrijke prijspunt hebben gehandeld, hebben we dit prijspunt weer heroverd. Dit kunnen we zien aan de tien dagelijkse candles die boven deze lijn zijn gesloten.

Nu we toch naar het dagelijkse tijdsframe aan het kijken zijn, is het interessant om ook de wekelijkse tijdsframe erbij te pakken. Zoals het er nu naar uitziet sluit ook deze candle boven het zojuist aangehaalde prijspunt, al kunnen we dit pas vanaf maandag met zekerheid zeggen. De laatste keer dat we een wekelijkse candle boven de blauwe lijn hebben gesloten was na de week van 5 september.

Waar zijn we tegenaan gelopen?

Hoewel we dus een belangrijk level hebben terugveroverd, liegt de weerstand er niet om. Na de prijs impuls stopte de stijging rond 1658 dollar, wat geen hele grote verrassing is gezien de vele interactie die de Ethereum koers in het verleden op dit level heeft gehad. Ook is dit level regelmatig een startpunt geweest van significante stijgingen en dalingen.

Wat zijn de scenario’s?

Om voorbereid te zijn naar de scenario’s op korte termijn, zoomen we in op de kleinere tijdsframes. Aan de hogere hoogtepunten en lagere dieptepunten (ook wel bekend als higher highs en higher lows) is te zien dat we lokaal omhoog aan het trenden zijn.

In het bullish scenario breken we uiteraard verder door het level van 1658 dollar. Wanneer dit het geval is, dan liggen de volgende hordes zeer waarschijnlijk in één van de twee rode boxes.

Als de situatie er over een tijdje minder rooskleurig uitziet en de lokale opwaartse trend wordt gebroken, dan vinden we mogelijk steun rond de top van de vorige range. Dit is ook het gebied waar de koers uitgebroken is.

Wat kunnen we hieruit opmaken?

Hoewel we dus belangrijke levels hebben heroverd, stuiten we op dit moment tegen een erg belangrijke weerstand aan. Wanneer we dit breken is dit zeer positief voor Ethereum. Het is echter wel belangrijk om op je hoede te blijven. Wanneer de weerstand te sterk blijkt, is een flinke terugvalniet uit te sluiten.

The post Analyse: Ethereum (ETH) stijgt 7% in 4 uur, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!