Web Summit 2022, een jaarlijkse technologieconferentie in Lissabon, is achter de rug en de oprichter van Cardano (ADA) en mede-oprichter van Ethereum (ETH), Charles Hoskinson, heeft uitspraken gedaan over het ontstaan van de crypto-industrie. Volgens de CEO van Input Output Hong Kong (IOHK), het bedrijf achter Cardano, is de crypto-industrie ontstaan als een reactie op de problemen die leidden tot de financiële crisis in 2008:

‘’We werden niet op een dag wakker en zeiden: ‘Laten we een perfect goed systeem vervangen.’ Crypto werd geboren in 2008.’’

Cryptocurrencies zijn dus volgens Hoskinson ontstaan in de poging om de recessie en andere problemen uit de traditionele finance op te lossen.

Het jaar 2008 was het jaar van de val van de Amerikaanse bank ‘Lehman Brothers’, het jaar van de hypotheekcrisis en het jaar met een ongekend aantal werklozen. Het vertrouwen in de economie en de banken daalden logischerwijs tot een absoluut dieptepunt. In deze tijd is uiteindelijk ook de whitepaper van bitcoin (BTC) verspreid naar een zogenoemde cryptography mailing list. Vertrouwen is binnen het Bitcoin-protocol geen vereiste meer. Bitcoin is de eerste vorm van geld die het element van vertrouwen heeft vervangen door wiskunde. De uitspraak van Hoskinson is al met al een zeer logische constatering.

Cardano en Afrika

Tijdens Web Summit heeft Hoskinson ook uitspraken gedaan over enkele huidige financiële problemen:

‘’Miljarden mensen hebben geen economische identiteit, er is overal ongelijkheid, het is moeilijk om een lening te krijgen, en de 5% rente voor microfinanciering in Afrika.’’

IOHK is al langere tijd gefocust op het Afrikaanse continent en hier refereert Hoskinson ook weer naar de financiële problemen in Afrika. Het team achter Cardano ziet dit continent als een grote kans en hoopt de Afrikaanse landen en gemeenschappen te kunnen overtuigen van de potentie van blockchain technologie.

Cardano heeft wat dat betreft zeer ambitieuze doelen en wil Afrikanen laten profiteren van blockchain technologie.

The post Analyse: Cardano oprichter: ‘’Crypto is geboren in de financiële crisis van 2008’’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!