Eerder kon je in het altcoin nieuws lezen dat bekende meme-coin dogecoin (DOGE) in de maand oktober met maar liefst 104% was gestegen. Deze flinke stijging had alles te maken met de anticipatie van veel investeerders op een integratie van DOGE op het zojuist aangekochte platform van Elon Musk. De miljardair heeft vorige week namelijk eindelijk officieel het sociale mediaplatform Twitter gekocht voor een totaalbedrag van $44 miljard.

DOGE daling onvermijdelijk?

Marktanalist GCR beargumenteerd op Twitter waarom hij denkt dat dogecoin zal gaan dalen in de komende weken. Hij zegt dat de situatie omtrent dogecoin een zogenoemde ‘buy the rumor, sell the news’ gebeurtenis is. Dit is een wijsheid uit de traditionele beurswereld, waarbij positieve geruchten de koers van een cryptocurrency laten stijgen. Echter, wanneer deze geruchten daadwerkelijk worden waargemaakt, zakt de koers weer in elkaar. Naar aanloop van het nieuws heeft de markt het nieuws namelijk al ingeprijsd en na het nieuws willen investeerders hun winsten verzilveren.

GCR verwacht een flinke daling van de koers van DOGE als het zover zou komen dat het op de een of andere manier geïntegreerd gaat worden op Twitter.

Tijdens de reusachtige stijging is de koers van DOGE in totaal met 150% gestegen in een periode van ongeveer zeven dagen. Het heeft een piek weten te bereiken van meer dan $0,15. De Relative Strength Index (RSI), een belangrijke tool om het momentum te beoordelen, was als gevolg van de stijging gestegen tot het hoogste level sinds april 2021. Dit betekent niet per se dat een daling meteen het gevolg is, maar het weerspiegelt wel het huidige euforische koopmomentum in de markt. Vroeg of laat zal een neerwaartse correctie een logisch gevolg zijn.

Onlangs kon je lezen dat whales voor miljoenen dollars aan DOGE op de markt hebben gedumpt. In totaal was er voor meer dan 180 miljoen dollar aan dogecoin richting de grote beurzen gestuurd. Sommige whales hebben echter nog wel vertrouwen in de toekomst van het project en kopen juist extra munten op.

DOGE koers

Onlangs kon lezen dat de koers van DOGE was gedaald tot onder de $0,12. Het lijkt er namelijk op dat de plannen omtrent een crypto-wallet voor Twitter momenteel worden opgeschort en dat is niet hetgeen waar de fans van de meme-coin op hadden gehoopt. Op het moment van schrijven is de koers $0,129 en daarmee staat het bijna 8% in de plus over de afgelopen 24 uur.

The post Analyse: Dit is waarom dogecoin gaat dalen, aldus analist
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!