Tether (USDT), de grootste stablecoin van de hele crypto-markt, lijkt de koppeling met de waarde van de Amerikaanse dollar enigszins te zijn verloren. Gisteravond begon de koers van USDT voorzichtig te dalen en ondertussen heeft USDT al de $0,97 aangetikt op sommige exchanges, wat een daling van bijna 3% is. Intussen is de koers van USDT wel weer gestegen. Wat is er aan de hand?

USDT daalt in waarde

Naar aanleiding van de ondergang van FTX staat de hele crypto-markt onder grote spanning. Speculatoren houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en daarom is de volatiliteit in de markt op dit moment extreem groot. Hiermee gepaard gaat ook de relatief hoge volatiliteit van de USDT stablecoin.

Normaal gesproken is de waarde van USDT, en alle andere stablecoins, gekoppeld aan een achterliggende valuta. In het geval van USDT is dat de Amerikaanse dollar en idealiter is USDT dan ook precies $1 waard. Dat is nu niet meer het geval.

De geruchten gaan op het moment dat Alameda Research, het bedrijf van FTX-CEO Sam Bankman-Fried (SBF) waar alle ellende begonnen lijkt te zijn, 250.000 USDT heeft geleend op het Aave platform. Er wordt nu gespeculeerd dat dit betekent dat het Alameda van SBF USDT aan het shorten is. Veel is in ieder geval nog onduidelijk op dit moment en ongesubstantieerde geruchten duiken overal op.

Tether kalmeert de gemoederen

De chief technology officer (CTO) bij Tether, Paolo Ardoino, heeft inmiddels op Twitter al gereageerd op alle commotie die is ontstaan rondom Tether. Volgens hem is er werkelijk niets aan de hand en verloopt alles bij Tether volledig volgens plan.

Hij geeft wel aan dat Tether onlangs zeker $700 miljoen aan redemptions, ofwel terugbetalingen, heeft verwerkt. Iets vergelijkbaars vond plaats vlak na de ondergang van Terra (LUNA) en UST. Destijds verloor USDT ook tijdelijk de koppeling met de Amerikaanse dollar en vonden er eveneens veel redemptions plaats. Dit leidde toen uiteraard niet voor problemen

Op onderstaande grafiek is ook duidelijk te zien dat USDT wel vaker de koppeling met de dollar tijdelijk verliest. Naar beneden, maar ook naar boven! Nog nooit heeft dit betekend dat er ook daadwerkelijk onheil op de loer lag voor de uitgever van de grootste stablecoin. Vooralsnog lijkt er dan ook niet echt iets aan de hand te zijn.

The post Analyse: Tether (USDT) verliest koppeling met dollar, daalt bijna 3%
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!