Om half drie vanmiddag werden de laatste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten bekendgemaakt. De consumer price index (CPI) viel lager uit dan verwacht. Er werd 7,9% jaarlijkse inflatie verwacht, maar in werkelijkheid was de inflatie ‘slechts’ 7,7%. Een daling van 0,5%  ten opzichte van september. De koersen van de meeste cryptocurrencies reageerde direct enorm positief.

Amerikaanse inflatie valt mee

De inflatie is gelukkig dus weer wat gedaald. Dat suggereert dat het beleid van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), lijkt te werken. Door het verhogen van de rentes daalt de inflatie inderdaad, wat uiteraard positief nieuws is. 

Dit zou namelijk kunnen betekenen dat het beleid van de Fed niet op het punt staat om nog hardnekkiger te worden. Dit is waar de markt vooral bang voor is bij de publicatie van nieuwe CPI-cijfers. Als de cijfers tegenvallen bestaat de kans dat maatregelen in de toekomst strenger kunnen worden, wat uiteraard slecht is voor investeerders.

Dat is dit keer niet het geval. De gemelde CPI-cijfers zijn zelfs lager dan initieel werd voorspeld door economen en analisten. Wel hebben we hier natuurlijk nog steeds te maken met een inflatie van dik boven de 7%. We zijn er dus nog lang niet, ook al was het nieuws deze keer positief te noemen.

BTC en ETH pumpen

Als gevolg van het positieve nieuws steeg de koers van bitcoin (BTC) enorm. In slechts vijf minuten tijd was de BTC koers met meer dan 7% gestegen! Dat past uiteraard goed in het plaatje wat we de afgelopen paar dagen al zagen; de volatiliteit is momenteel gigantisch hoog. Niet alleen kan de bitcoin koers in korte tijd enorm dalen, het bewijst nu dat het nog steeds in staat is in een oogwenk ook weer te pumpen.

Ook ethereum (ETH) deed goede zaken. De op-een-na grootste cryptomunt wist in diezelfde vijf minuten zelfs met dubbele cijfers omhoog te schieten! De totale stijging was iets meer dan 10%. Het is waarschijnlijk dat bij de opwaartse bewegingen van zowel ETH als BTC aardig wat shorts werden geliquideerd waardoor de koers werkelijk als een raket opsteeg.

The post Analyse: Amerikaanse inflatie lager dan verwacht, BTC pumpt flink
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!