De grote crypto-exchange FTX kampt deze week met forse financiële problemen, waardoor het onlangs faillissement heeft aangevraagd. Ondertussen is de Amerikaanse overheid ook een onderzoek gestart naar FTX. Tether heeft van de overheid de USDT van FTX moeten bevriezen.

Tether bevriest USDT van FTX

Dat blijkt uit blockchain-data van WhaleAlert. Om precies te zijn gaat het om 46,4 miljoen USDT op de Tron-blockchain. Volgens on-chain analysetool TronScan gaat het om een wallet van FTX. Hoeveel procent dit is van FTX’ totale USDT-eigendom is niet bekend, vermoedelijk zal Tron niet het enige netwerk zijn waar de exchange USDT op heeft staan.

Een woorvoerder van Tether verklaarde aan CoinDesk dat het de activa tijdelijk moet bevriezen van wetshandhavers. Er zou een onderzoek plaatsvinden. Meer details noemt Tether niet, maar de woordvoerder benadrukte wel dat het vaker met wetshandhaving gesprekken voert.

Ondertussen heeft USDT zijn link met de Amerikaanse dollar verloren. Deze zou natuurlijk één op één moeten zijn, maar op het moment van schrijven hangt deze rond de 0,998 dollar – ongeveer een tiende van een procent lager dan wat het zou moeten zijn. Dat klinkt uiteraard niet zo veel, maar zo’n grote USDT-daling is sinds de instorting van het Terra (LUNA) ecosysteem niet meer gebeurd.

Voor FTX kan de bevriezing dus een nog groter probleem worden, het kan de tokens nu vermoedelijk ook niet zomaar verkopen. Het is niet duidelijk of eventuele andere posities in USDT en eventueel andere tokens ook zijn bevroren.

Veel onduidelijkheid bij FTX klanten

Gebruikers van FTX, ook in Nederland, hebben op dit moment te maken met grote onduidelijkheid. In sommige gevallen hebben zij veel geld vastzitten in hun account. Doordat de opnames zijn stilgelegd en het bedrijf faillissement heeft aangevraagd, kan meer duidelijkheid nog lang op zich laten wachten. Houd het laatste crypto nieuws op Crypto Inisders goed in de gaten voor de laatste updates omtrent deze situatie.

The post Analyse: Tether bevriest USDT in FTX wallets voor politieonderzoek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!