Bitcoin (BTC) is sinds de FTX crash in gevecht met $17.000. Maandag dipte bitcoin voor de tweede keer dit jaar onder $16.000, maar herstelde onmiddelijk. Wederom klopte bitcoin bij $17.000 aan en werd daar afgewezen. Dat herhaalde afgelopen nacht nog een keer en bitcoin zakt op het moment van schrijven naar $16.810 op Binance en €16.150 op Bitvavo.

Daarmee komt de bitcoin koers op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 19%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $324 miljard en de dominantie op 38,2%. De Fear & Greed Index staat nu op 23 (Extreme Fear).

FTX drama wellicht nog niet voorbij

Het FTX drama heeft een angstige markt nog terughoudender gemaakt. Ondertussen blijven steeds meer details over de situatie boven water te komen die de gehele crypto industrie een slechte naam geven.

De markt maakt zich grote zorgen dat we nog niet alle gevolgen van het incident hebben gezien. Er is veel vrees dat andere partijen ook mee onder water worden getrokken, zoals we zagen in mei met de crash van terra (LUNA).

Natuurlijk houdt de oorlog in Oekraïne investeerders ook terughoudend. Een raket was gisteren beland in Polen en op sociale media is onmiddellijk “WW3” trending. Het incident zorgde gisteren voor een kleine schommeling op de markten.

Grootste bitcoin uitstroom in bijna 5 jaar

Ondertussen blijft het tempo dat BTC van exchanges wordt gehaald sinds het FTX debacle alleen maar toenemen. De crash heeft de reputatie van gecentraliseerde exchanges beschadigd en veel investeerders kiezen nu liever voor self-custody. Gisteren vond de grootste uitstroom sinds januari 2018 plaats, meldt On-Chain College.

Bitcoin miners verkopen voorraden

Echter hebben bitcoin miners niet dezelfde luxe. Zij staan door de lage koers en hoge hash rate flink onder druk. Analist Tomáš Hančar meldt dat miners maar liefst 4.600 BTC afgelopen week hebben verkocht. Daardoor staan hun reserve nu op het laagst dit jaar. Er is nog altijd veel vrees dat miners moeten capituleren in deze slechte omstandigheden.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: Bitcoin ziet grootste uitstroom in bijna 5 jaar, maar koers loopt vast
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!