Dat de bitcoin (BTC) miners onder druk staan had je waarschijnlijk al wel gelezen in het laatste bitcoin nieuws. Een analyse van blockchain-platform Glassnode geeft de situatie weer in een aantal grafieken. Op deze grafieken is goed te zien dat de miners hun BTC op dit moment liever verkopen dan vasthouden.

Bitcoin miner omzet per exahash naar nieuw dieptepunt

Op Twitter deelde Glassnode een aantal interessante grafieken. Op de eerste grafiek is de zogenoemde “miner hash price” te zien. Deze indicator toont aan hoeveel omzet bitcoin miners per exahash genereren. Hoe hoger dit bedrag is, hoe beter. Helaas is de situatie nu zo dat de miner hash price een all-time low heeft bereikt; nooit eerder behaalden miners zo weinig omzet per exahash.

“Nu de BTC-prijzen meer dan 76% onder de recordprijs handelen, blijven de mining-sector onder immense druk staan,” aldus Glassnode. De situatie omtrent FTX heeft alleen nog maar meer onzekerheden gebracht. In de dagen nadat de cryptobeurs instortte, deden de miners 8.250 bitcoins van de hand. Hiermee zitten nog maar 78.000 BTC in de reserves, “en dit wist de complete groei van reserves in 2022 uit.”

Miners willen liever bitcoin verkopen

Om dit punt verder te onderbouwen laat Glassnode de “miner percent mined supply spent” grafiek zien. Deze indicator toont aan hoeveel procent van de totale geminede bitcoins worden verstuurd. De aanname is dat een deel van deze bitcoins worden verstuurd met als doel om te verkopen.

Op dit moment worden 135% van alle 900 dagelijks geminede bitcoins verstuurd. Dat betekent dus dat alle 900 “verse” bitcoins worden verplaatst en daarbovenop nog eens 315 bitcoins uit de reserves van de miners. In de afgelopen twee jaar stond deze indicator alleen in januari en februari van 2021 hoger. Toen verzilverden veel miners hun winsten tijdens de bullmarkt in deze periode.

Mocht de prijs langere tijd laag blijven staan, of zelfs nog verder afzakken, dan is de kans aanwezig dat miners de 78.000 bitcoins die nu nog in hun reserves staan gaan verkopen. Dit kan nog meer verkoopdruk veroorzaken met verdere dalingen tot gevolg. Met andere woorden, het blijven onzekere tijden.

The post Analyse: Bitcoin miners staan onder ‘immense druk,’ blijkt uit deze cijfers
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!