Recentelijk is er beslag gelegd op meer dan $100 miljoen aan vermogen van Terra mede-oprichter Daniel Shin. Op 14 november vroegen Zuid-Koreaanse aanklagers de beschuldigde medeoprichter voor de rechtbank te verschijnen in het kader van een onderzoek naar de ondergang van het betalingsplatform. De zuidelijke rechtbank van Seoel heeft het verzoek van de lokale aanklagers goedgekeurd. Het geld zou onrechtmatig zijn verkregen via het geïmplodeerde LUNA-token.

De ondergang van Terra

De laatste tijd heeft al het nieuws over de val van crypto-beurs FTX de schijnwerpers gestolen van andere gevallen ecosystemen. Intussen blijven de Zuid-Koreaanse autoriteiten bezig om de slachtoffers van de eerste crypto-crash van het jaar – Terraform Labs – af te sluiten. Terra is een blockchain protocol en betalingsplatform dat wordt gebruikt voor algoritmische stablecoins. Het is het meest bekend om zijn Terra stablecoin en de bijbehorende LUNA reserve asset cryptocurrency.

LUNA en stablecoin TerraUSD (UST) stortten in mei in, waardoor duizenden cryptobeleggers werden getroffen. Dit is een van de belangrijkste gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan de crypto inzinking in 2022. Bijna zes maanden nadat de Terra (LUNA) blockchain officieel werd stopgezet, bevroren de Zuid-Koreaanse autoriteiten ongeveer $104,4 miljoen (140 miljard won) van de medeoprichter op basis van verdenking van oneerlijke winsten.

Meerdere aanklachten tegen de co-founder

Volgens het lokale persbureau YTN zou Shin het geld hebben verdiend met onrechtmatige activiteiten met het LUNA-token.

Hwang Suk-jin, hoogleraar informatiebeveiliging aan de Dongguk Universiteit in Seoul, heeft zich over de zaak uitgesproken. Hij zei dat Shin wordt beschuldigd van het genereren van illegale winsten. Dit met behulp van LUNA die hij verkreeg zonder “goede openbaarmaking bij de uitgifte van de tokens,”.

“[Bijvoorbeeld] als [beleggers] dachten dat er duizend tokens zijn uitgegeven en er in werkelijkheid 10.000 zijn uitgegeven, lijden beleggers onvermijdelijk verliezen.”

Ook wordt Shin beschuldigd van plichtsverzuim. Meer specifiek wordt de medeoprichter van Terraform Labs aangeklaagd voor misbruik van persoonlijke informatie van klanten van Chai Corporation – een payment tech bedrijf dat hij ook heeft opgericht – om door Terraform Labs uitgegeven tokens te promoten.

The post Analyse: Zuid-Korea legt beslag op $104 miljoen van Terra co-founder
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!