Bitcoin (BTC) consolideerde vlak boven $17.000 de afgelopen dagen, maar verloor hier afgelopen nacht toch weer grip op. Het is wellicht een teken van de spannende week die op ons te wachten staat.

Desondanks houdt bitcoin vooralsnog stand boven $16.900 en zit dus nog altijd vast in hetzelfde krappe bereik, maar dat kan deze week mogelijk eindelijk veranderen. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $16.925 op Binance en €16.050 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 35%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $326 miljard en de dominantie op 38,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 27 (Fear).

Spannende week voor bitcoin: CPI, FOMC, SBF, en meer

De crypto markt verwacht een terugkeer van de volatiliteit deze week vanwege meerdere grote ontwikkelingen.

Ten eerste hebben we morgen een hoorzitting van de U.S. Senate Banking Committee met voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried. SBF gaf vrijdag aan dat hij “bereid is om te getuigen.”

Dan volgt op dezelfde dag de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Als de Amerikaanse inflatiecijfers weer sterk afwijken van wat verwacht wordt, kan dat wderom een hevige reactie op de markten uitlokken.

Dat geldt ook voor de Federal Open Market Committee (FOMC). Aanstaande woensdag krijgen we te horen hoe hoog de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, van plan is om de rentetarieven te verhogen. Ook dat kan een heftige reactie uitlokken als deze verhoging hoger (of lager) dan verwacht uitpakt. Momenteel wordt een verhoging van 0,5% verwacht.

Daar blijft het echter niet bij. Kort na FOMC houdt Fed voorzitter Jerome Powell zijn speech en dat biedt hij mogelijk meer inzicht over het beleid van de centrale banken over de komende maanden.

Dan volgen een dag later ook de rentebeslissingen van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk.

Nu meer bitcoin 10+ jaar inactief dan op exchanges staat

De recente FTX crash zorgt ervoor dat inmiddels meer BTC al in meer dan 10 jaar niet is bewogen dan in totaal op alle exchanges staat, meldt analist TXMC. Het is een teken van het afnemende vertrouwen in dit soort beurzen, maar ook van een toenemend vertrouwen in bitcoin zelf. Echter is een groot deel van deze 10+ jaar oude BTC voor altijd verloren.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: Waarom deze week spannend wordt voor bitcoin koers
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!