Gisteren werd bekend dat de voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), op de Bahama’s door de politie werd opgepakt. Dit werd op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten gedaan. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft hem namelijk aangeklaagd wegens het plegen van fraude. Vandaag werd bekend dat hij voorlopig niet op vrije voeten zal komen. Zijn verzoek tot vrijlating op borgtocht is namelijk door de rechter afgekeurd.

SBF in de cel

De advocaten van SBF hadden aan rechter Joyann Ferguson-Pratt gevraagd om een vrijlating op borgtocht van $250.000. SBF zou namelijk anders niet in staat zijn om op regelmatige basis zijn medicatie te nemen. Daarnaast zou hij in hechtenis niet zijn vegetarische dieet kunnen hanteren. De rechter wilde hier niets van weten en keurde het verzoek af.

Aanklagers op de Bahama’s beargumenteren ook dat het vrijlaten van een verdachte, die mogelijk uitgeleverd gaat worden aan de Verenigde Staten, in strijd is met een verdrag dat de landen hebben.

Uitlevering aan de VS

Daarnaast maakt de rechter bekend dat op 8 februari van het volgende jaar de volgende hoorzitting zal plaatsvinden. Daar zal worden beslist of SBF uitgeleverd wordt aan de Verenigde Staten. SBF zal dus in ieder geval tot dan op de Bahama’s vast blijven zitten.

Wel hebben advocaten van SBF aangegeven dat zij een mogelijke uitlevering aan de Verenigde Staten zullen aanvechten. Het is dus duidelijk dat SBF liever op de Bahama’s wil blijven. 

Mocht hij wel uitgeleverd worden, dan hangt hem mogelijk een forse celstraf boven het hoofd. Hij wordt namelijk aangeklaagd voor een flinke som aan strafbare feiten. Allereerst is dat het jarenlang plegen van fraude, maar ook witwaspraktijken, samenzwering en het overtreden van regels over campagnefinanciering. Al met al ziet het er dus niet fraai uit voor wat voorheen zogenaamd de engel van de crypto wereld was.

The post Analyse: FTX CEO blijft achter tralies, vrijlating op borgtocht afgewezen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!