De Britse Financial Conduct Authority (FCA), de hoogste financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, heeft onlangs hard uitgehaald naar de crypto industrie. Volgens de FCA zorgen veel crypto platforms, waaronder exchanges, ervoor dat het witwassen van geld voor criminelen een stuk makkelijker wordt gemaakt.

FCA houdt niet van crypto

Toezichthouders over de hele wereld kijken naar aanleiding van de ondergang van FTX al met argusogen naar de crypto industrie. Het FTX-drama heeft namelijk maar weer eens duidelijk gemaakt dat er nog een heleboel moet gebeuren op het gebied van regelgeving. 

Toezichthouders hopen vroeg of laat het ‘Wilde Westen’ karakter van de industrie te beëindigen en de beschuldigingen aan het adres van de crypto wereld worden steeds feller. Het laatste voorbeeld hiervan komt uit het Verenigd Koninkrijk.

De voorzitter van de FCA, Ashley Adler, liet gisteren aan politici in het land weten dat crypto platforms veelvuldig worden gebruikt voor criminele doeleinden zoals witwassen, dat meldt de Financial Times. Daarnaast zouden veel van deze platforms heel bewust buiten het bereik van toezichthouders proberen te blijven.

Adler zei daarnaast dat crypto bedrijven die zich willen vestigen in het land behoorlijk hard zullen moeten werken hiervoor.

“Onze ervaring tot nu toe met cryptoplatforms, of het nu FTX is of andere, is dat ze opzettelijk ontwijkend zijn, ze zijn een methode waarmee in omvang geld wordt witgewassen”.

Risico’s van crypto

Er kleeft volgens Adler ook disproportioneel veel risico aan de crypto industrie. Dit komt volgens hem omdat binnen crypto veel verschillende financiële disciplines worden gecombineerd, soms zelfs op een enkel platform. Normaal gesproken zijn veel van deze activiteiten gescheiden, maar in de crypto industrie komt alles samen. Dat is volgens Adler gevaarlijk.

Dat de FCA niet bepaald gecharmeerd is van crypto blijkt ook uit het feit dat de meeste bedrijven die zich melden voor een licentie worden afgewezen door de toezichthouder. Maar liefst 80% van al deze bedrijven is niet in staat om van de FCA een licentie te krijgen.

The post Analyse: Britse toezichthouder: “Crypto platforms vergemakkelijken witwassen”
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!