Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat cryptocurrencies steeds meer gebruikt worden in Rusland en Oekraïne, als gevolg van de grootschalige oorlog. Bij de Russen lijken de stablecoins vooral erg populair, doordat het land is verbannen van het grensoverschrijdende SWIFT-systeem. Transacties van en naar het buitenland worden dus steeds meer gedaan met gebruik van stablecoins. Daarnaast lijken de Russen op grote schaal de roebel in te ruilen voor stablecoins om op die manier hun vermogen te beschermen.

Ook kon je lezen dat Rusland één van de landen was waar de adoptie ten aanzien van cryptovaluta het hardst was gegroeid in het derde kwartaal. De Russische crypto exchange Bitbanker en de onderzoeker Cupli Surveys hebben recent onderzoek gedaan om te kijken hoe de crypto adoptie er op het moment voor staat in Rusland.

Crypto adoptie in Rusland

Voor het onderzoek werden er in totaal 1.500 Russen ondervraagd met een leeftijd van achttien jaar of ouder. 29% aan dat ze ‘’minstens één keer crypto hadden gebruikt’’. 51% van deze groep zei dat hun belangrijkste reden om digitale valuta te kopen was om hun spaargeld veilig te stellen.

Ongeveer een derde van degene met crypto-ervaring gaf aan dat ze weleens tokens hadden gebruikt als middel om geld over te maken naar andere mensen. Verassend genoeg gaf 26% van de participanten aan dat ze weleens crypto hadden gebruikt om te betalen voor goederen en diensten, terwijl het gebruik van digitale valuta als betaalmiddel verboden is in Rusland.

De meeste respondenten gaven tevens aan dat ze meerdere wallets gebruiken voor de opslag van hun crypto. 14% benoemde dat cold storage de voorkeur kreeg boven exchange wallets voor het opslaan van hun digitale valuta.

Bitcoin de meest betrouwbare crypto

Acht op de tien Russen vindt bitcoin (BTC) de meest betrouwbare digitale activa datbeschikbaar is op het moment. Daarnaast had 36% van alle deelnemers vertrouwen in Tether (USDT) en 35% zag ethereum (ETH) als een betrouwbare digitale valuta.

The post Analyse: Dit is hoe de crypto adoptie in Rusland ervoor staat
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!