De grote bitcoin (BTC) miner Argo heeft bekendgemaakt dat het een aantal belangrijke stappen heeft genomen om een faillissement te voorkomen. De miner is tijdens de bearmarkt financieel in zwaar weer terechtgekomen en zag daarom geen andere mogelijkheid dan om zijn Helios mining installatie te verkopen aan Galaxy Digital van Mike Novogratz.

Argo in de problemen

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen grote problemen omtrent de cash flow. Er komt simpelweg te weinig geld binnen om alle installaties draaiende te houden. Daarom zocht het naar hulp. Galaxy Digital is bereid om een deel van de operaties van Argo over te nemen. Onderdeel hiervan is de Helios installatie en deze werd gekocht voor maar liefst $65 miljoen.

Daarnaast heeft Argo ook een lening van $35 miljoen gekregen van Galaxy Digital. In totaal gaat het hier dus om $100 miljoen dat door het bedrijf van crypto-miljardair Novogratz wordt opgehoest om Argo overeind te houden. 

De CEO van Argo, Peter Wall, meldt het volgende tegen CoinDesk:

“In de afgelopen maanden hebben we gezocht naar een manier om door te gaan met mining door de bearmarkt heen, onze schuldenlast te verminderen en toegang te houden tot het unieke elektriciteitsnet in Texas. Deze deal met Galaxy bereikt al deze doelen, en het laat ons leven om nog een andere dag door te vechten.”

Voor Galaxy Digital was de deal ook aantrekkelijk, zo vertelde de chief investment officer, Chris Ferraro, van het bedrijf. Niet alleen wordt op deze manier een grote bitcoin miner gered, maar tegelijkertijd is Galaxy Digital in staat om tegen een aantrekkelijke prijs hun eigen operaties uit te breiden. Een win-win situatie dus:

“We waren in staat om het probleem volledig op te lossen voor Argo en tegelijkertijd de uitbreiding van onze eigen mining-capaciteiten te versnellen.” 

Bitcoin miners gaan failliet

Argo is bij lange na niet het enige BTC mining bedrijf dat financiële problemen ervaart. Door de lage bitcoin koers en torenhoge hash-rate, draait een groot deel van de miners momenteel verlies. Onlangs was nog in het crypto nieuws te lezen dat een van de grootste miners ter wereld, Core Scientific, niet in staat bleek te zijn om het hoofd boven water te houden en diende faillissement in.

The post Analyse: Gigantische bitcoin miner gered van afgrond in $100 miljoen deal
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!