In augustus van dit jaar kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de bekende bitcoin (BTC) bull Michael Saylor aftrad als CEO van MicroStrategy. De Bitcoiner in hart en nieren werd uitvoerend voorzitter met als reden om zich meer op zijn Bitcoin-overtuiging te kunnen focussen. MicroStrategy staat al geruime tijd bekend als het beursgenoteerde bedrijf met de meeste bitcoins in bezit. Sinds augustus 2020 begon het bedrijf met bitcoin kopen en met het aftreden van Saylor als CEO lijkt het bedrijf geen andere weg te zijn ingeslaan.

Microstrategy verkoopt bitcoin

Microstrategy heeft altijd kenbaar gemaakt dat het een lange termijnstrategie heeft waarin het niet van plan is om bitcoin te gaan verkopen. Echter heeft het beursgenoteerde bedrijf afgeweken van deze filosofie, aangezien het op 22 december 704 BTC voor ongeveer $11,8 miljoen heeft verkocht. Dit schreef het bedrijf vandaag in een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Echter heeft het bedrijf een goede reden om enigszins af te wijken van zijn bitcoin strategie. Deze stap kan het bedrijf namelijk ten goeden komen in termen van belastingverplichtingen, gezien hoeveel waarde BTC heeft verloren.

‘’Microstategy is van plan om de vermogensverliezen die voortvloeien uit deze transactie terug te vorderen van eerdere vermogenswinsten, voor zover dergelijke terugvorderingen beschikbaar zijn onder de momenteel geldende federale inkomstenbelastingwetten, die een belastingvoordeel kunnen opleveren.’’

Bitcoin holdings worden tevens uitgebreid

Twee dagen na het verkopen van bitcoin had het business intelligence- en software bedrijf alweer 810 BTC aangeschaft. Daarnaast heeft het tussen 1 november en 21 december nog eens 2.395 BTC aangeschaft voor een totaalbedrag van $42,8 miljoen.

Michael Saylor liet op Twitter weten dat het bedrijf sinds 1 november zijn holdings met 2.500 BTC heeft vergroot, waardoor het nu een totaal van 132.500 BTC in bezit heeft. Dit aantal is gekocht voor ongeveer $4,03 miljard in totaal, waardoor de gemiddelde aankoopprijs uitkomt op zo’n $30.397 per BTC.

The post Analyse: Microstrategy verkoopt bitcoin, maar niet waarom je denkt
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!