Cryptocurrencies worden vaak bekritiseerd omdat ze veelal op lucht gebaseerd zouden zijn. Maar één van de belangrijkste eigenschappen van veel tokens is juist dat ze een gelimiteerd aantal hebben. Stablecoins bewezen dat afgelopen december. Er zijn vorige maand bijna geen stablecoins gecreëerd.

Stablecoins amper gegroeid in december

Dat verklaarde Stablecoin Printer afgelopen zondag op Twitter. Een controle via CoinGecko wijst uit dat de marktwaarde van Tethers USDT, Circle’s USDC en TrustTokens TrueUSD (TUSD) vorige maand inderdaad zo goed als gelijk is gebleven.

Binance USD (BUSD) is zelfs met 27% gekrompen, van ongeveer 22 miljard dollar naar ongeveer 16 miljard dollar. Deze krimp lijkt te zijn veroorzaakt doordat mensen op grote schaal USDC opnamen bij Binance. Daardoor werd de benodigde BUSD automatisch omgezet in USDC.

Stablecoins doen hard hun best om te laten zien dat ze betrouwbaar zijn. Een aantal is vorig jaar naar nul gegaan, en nog meer coins zijn hun link met het onderliggende verloren. De reden was vaak dat het onderpand dat deze stablecoins hadden volatiel was en dit jaar is gedaald in waarde. Hierdoor was het onderpand niet meer genoeg om de marktwaarde te dekken.

Daarom is het geen wonder dat het aantal uitstaande tokens niet meer is toegenomen. De markt heeft klaarblijkelijk niet het geld meer om deze stablecoins te laten stijgen in marktwaarde. Het zou ook kunnen dat de behoefte om stablecoins te kopen met ‘echt’ fiat-geld minder groot is.

Stablecoins zijn belangrijk in crypto

Het principe van de stablecoin is erg belangrijk in crypto. Om te beginnen stelt het je in staat om iets met een stabiele waarde aan te houden zonder dat je het bankensysteem nodig hebt. Afgelopen zomer bereikte de markt de grootste marktwaarde ooit.

Maar stabiel waren veel van deze coins het afgelopen jaar niet. Eerst stortte het Terra-ecosysteem (LUNA) in, dat nota bene gebouwd was voor stablecoins. Hierdoor werd zelfs Tethers USDT-stablecoin instabiel. Dit versterkte de bearmarkt, waarna ook de markt voor stablecoins hard is gekrompen.

The post Analyse: Stablecoins groeiden in december amper temidden van bearmarkt
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!