De implosie van FTX was een schok voor iedereen die betrokken is met cryptocurrencies. Nadat de crypto exchange zijn faillissement had ingediend, zette de soap zich, tot op de dag van vandaag, voort.

Zo werd Sam-Bankman-Fried, de ex-ceo van FTX, op de Bahama’s door de politie opgepakt op verzoek van de Amerikaanse overheid. Volgens de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft FTX zich jarenlang schuldig gemaakt aan het frauderen en misleiden van klanten.

Later kon je lezen dat SBF door een Amerikaanse rechtbank op borgtocht van maar liefst $250 miljoen werd vrijgelaten uit de gevangenis. Wanneer SBF uiteindelijk veroordeeld wordt moet hij echter gewoon terug de cel in. Tot die tijd heeft hij huisarrest in het huis van zijn ouders.

Prioriteit FTX lag niet bij gebruikers

Volgens een rapport van Business Insider heeft de omgevallen cryptobeurs ongeveer $40 miljoen gespendeerd aan luxe accomodaties, vluchten en eten in de negen maanden voor het faillissement. Meer dan $15 miljoen ging naar luxe hotels en accomodaties, waarvan er ongeveer $5,8 miljoen naar één resort ging genaamd Albany Hotel. Dit is het resort waar SBF leefde in zijn penthouse ter waarde van $30 miljoen tot zijn arrestatie.

Daarnaast ging er om en nabij de $3,6 miljoen naar het 4-sterren hotel Grand Hyatt en werd er $800.000 uitgegeven aan het Rosewood resort.

Verder werd er bijna $7 miljoen uitgegeven aan maaltijden en entertainment, waarvan de helft naar catering diensten ging. Bijna $4 miljoen werd besteed aan vluchten en meer dan $500.000 ging naar pakketjes en bezorgingen. Om het nog gekker te maken: er was zelfs een privé-deal gesloten met een luchtvaartmaatschappij om hun bestellingen vanuit Amazon vanuit een depot in Miami te laten vliegen, aangezien Amazon niet op de Bahama’s levert.

Donaties vanuit FTX

FTX heeft ook verscheidene donaties gedaan aan lokale goede doelen en organisaties op de Bahama’s. Er gaan op het moment geruchten rond dat deze eerder gemaakte donaties terug moeten, omdat het geld eigenlijk niet van FTX zelf was.

The post Analyse: FTX genoot volop van de tegoeden van haar gebruikers
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!