De bitcoin koers is het nieuwe jaar uitstekend van start gegaan en en staat inmiddels al meer dan 35% in het groen. De anonieme analist Game of Trades heeft enkele on-chain statistieken op een rij gezet die aangeven dat bitcoin (BTC) gigantische koopmogelijkheden te bieden heeft.

Bitcoin: on-chain data

De allereerste indicator, die de mate van accumulatie meet, geeft aan dat grotere entiteiten sinds het omvallen van FTX flink aan het accumuleren zijn. Gelijkwaardige accumulaties vonden in 2020 en 2018 plaats op het moment dat bitcoin zijn bodem bereikte.

De Dormancy Flow is de verhouding tussen de marktkapitalisatie van Bitcoin en de totale waarde aan ‘slapende’ munten over twaalf maanden tijd. Des te lager deze waarde, des te langer de munten worden vastgehouden door investeerders. Deze Dormancy Flow is gedaald tot het laagste niveau ooit, wat suggereert dat de speculatieve investeerders uit de markt zijn en slechts de sterke hodlers over zijn gebleven.

De Reserve Risk meet het vertrouwen van de langetermijn holders ten opzichte van de koers van BTC. Een lage waarde van de Reserve Risk suggereert veel vertrouwen en een lage koers. Het reserverisico is op een niveau gekomen dat nog nooit eerder gezien is in de gehele geschiedenis van Bitcoin.

De Puell Multiple indicator kijkt naar de marktcycli door middel van de winstgevendheid van bitcoin miners. Lagere waarden duiden op stress bij de miners en historisch gezien hele goede koopmogelijkheden voor de lange termijn. Deze indicator is kortgeleden uit de groene zone gestegen wat een belangrijke indicator is geweest voor solide winsten.

BTC Realized Price

De Realized Price is simpelweg de gemiddelde koers waartegen alle bitcoins voor het laatst van adres zijn gewijzigd op de blockchain. Wanneer de koers onder deze gemiddelde prijs uitkomt, is dit een indicatie van een uitstekend koopmoment en tevens de bodem van de bearmarkt. Sinds de ineenstorting van FTX handelde BTC onder dit niveau, maar op het huidige moment beweegt de koers vlak boven de Realized Price.

De Market Value Realized value (MVRV) geeft de verhouding tussen de totale bitcoin markt en de Realized Price weer. Op het moment dat deze indicator uit de groene zone komt, is er vaak sprake van het einde van een bearmarkt. Als gevolg van de huidige opleving doet het momenteel een poging om uit te breken.

The post Analyse: Volgens deze indicatoren biedt bitcoin koers gigantische mogelijkheden
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!