We schreven er de afgelopen maanden geregeld over; de langverwachte Shanghai update van Ethereum (ETH). De update moet onder andere de opnames van gestakete ether eindelijk mogelijk maken. Afgelopen week werd met succes de grote update al doorgevoerd op het Sepolia testnet. Gisteren werden tijdens de Ethereum All Core Developers Execution (ACDE) call de volgende stappen bekendgemaakt omtrent de langverwachte update.

Opnames voor gestakete ethereum

Gisteren kwamen de Ethereum ontwikkelaars bijeen om de volgende lanceerdata voor de update te bespreken. Op 14 maart wordt de Shanghai update doorgevoerd op het Goerli testnet, dan volgt in de tweede week van april het echte werk. Dan lanceert de update op het mainnet, of hoofdnetwerk, van Ethereum en kunnen stakers eindelijk hun ETH opnemen. Een vaste datum is er echter nog steeds niet.

Het is dus nog even wachten voor ether stakers voordat ze bij weer bij hun ETH kunnen. De ether in de staking contracten zitten namelijk vast, en die worden pas met de Shanghai update toegankelijk. Momenteel zit er ruim 25 miljard dollar aan ethereum vast in de staking contracten.

ETH dump aanstaande of FUD?

Ether investeerders zetten hun tokens vast met staking om bijvoorbeeld yield hierover te verdienen, of validator te worden door minstens 32 ETH vast te zetten. Deze groep zal mogelijk hun ETH niet willen opnemen. Desondanks zijn er zorgen dat een grote groep dit toch wil doen. Dat zou kunnen leiden tot een massale dump van ETH op de markt en die verkoopdruk kan voor een dalende koers zorgen.

Deze angst zorgt er mogelijk voor dat investeerders nu al terughoudend zijn waardoor de ETH koers de afgelopen tijd in hetzelfde bereik blijft hangen en vooral zijwaarts beweegt. Het is echter momenteel moeilijk om te zeggen hoeveel investeerders ook daadwerkelijk van plan zijn om hun ETH op te nemen en te verkopen. Ethereum fans noemen deze zorgen dan ook vooral fear, uncertainty and doubt (FUD).

The post Analyse: Grote Ethereum update ‘Shanghai’ uitgesteld tot begin april
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!