De SVB Financial Group heeft naar verluidt vrijwillig een petitie ingediend bij de United States Bankruptcy Court onder Chapter 11. Dit is om onder toezicht van de rechtbank te reorganiseren en zo de waarde te behouden.
Fondsen en algemene partners vallen niet onder faillissementsprocedure
Op 17 maart verklaarde SVB dat de fondsen en algemene partners van SVB Securities en SVB Capital niet onder de faillissementsprocedure vallen. Deze entiteiten zullen gewoon blijven opereren terwijl SVB Financial Group strategische alternatieven voor haar activiteiten blijft onderzoeken.
Het bedrijf benadrukte ook dat het niet langer geassocieerd is met Silicon Valley Bank N.A. of de private banking- en vermogensbeheertak van de bank, SVB Private. De opvolger van de bank, Silicon Valley Bridge Bank, N.A., valt onder de jurisdictie van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) en is niet opgenomen in de Chapter 11-aanvraag. Het is hierbij wel benoemingswaardig dat ze zullen blijven werken met de Silicon Vallet Bridge Bank, ondanks dat ze er niet langer mee geassocieerd zijn.
Geschatte liquiditeit en schulden
SVB Financial Group schat haar liquiditeit op ongeveer $2,2 miljard. Naast liquide middelen en belangen in SVB Capital en SVB Securities, heeft het bedrijf ook waardevolle effectenbeleggingsrekeningen en andere activa waarvoor het strategische alternatieven onderzoekt.
De gefinancierde schuld van SVB Financial Group bedraagt echter ongeveer $3,3 miljard aan ongedekte bankbiljetten, die alleen een claim hebben op SVB Financial Group en niet op SVB Capital of SVB Securities. Daarnaast heeft het bedrijf ook $3,7 miljard aan uitstaande preferente aandelen. Het is nog niet bekend wat precies de volgende stap van het bedrijf zal zijn binnen deze nieuw gestarte procedure.
Het bericht SVB Financial Group vraagt faillissement Chapter 11 aanSVB Financial Group verscheen eerst op Newsbit.