Sinds begin deze maand is er sprake van een lichte chaos in de Arbitrum (ARB) gemeenschap. Na een controversieel keuze van de Arbitrum Foundation was de gemeenschap woedend. Eind vorige week kwam de Foundation met een oplossing maar dit blijkt niet genoeg. Een nieuw voorstel wil de 700 miljoen ARB tokens die het middelpunt van alle heisa zijn teruggeven aan de DAO.

Het Arbitrum drama

Wat is er precies gaande sinds het begin van de maand? Een korte samenvatting: Twee weken geleden deed de Arbitrum Foundation een voorstel, genaamd AIP-1, om 750 miljoen ARB tokens met een waarde van grofweg 1 miljard dollar aan het team zelf uit te keren. Er werd over gestemd en 70 procent van de gemeenschap was tegen het voorstel.

Vervolgens negeerde de Foundation de uitkomst en ging voort met het plan om de miljoenen tokens te verplaatsen. De stemronde was volgens hen niet bindend maar enkel bedoeld als bekrachtiging van een vaststaand besluit. De gemeenschap was woedend.

De Arbitrum Foundation gaf gehoor aan de kritiek en kwam met twee nieuwe voorstellen om de rust te doen terugkeren. Een van de voorstellen zou de 700 miljoen tokens vastzetten in een contract voor vier jaar. Enkel met toestemming van de gemeenschap zouden deze vervolgens gebruikt mogen worden.

Een nieuw voorstel

Volgens sommigen is deze oplossing niet voldoende. Een nieuw voorstel (AIP-1.05) wil dat alle 700 miljoen tokens terug worden gegeven aan de DAO, het gedecentraliseerde besluitsoorgaan van Arbitrum.

“Dit is een symbolisch gebaar om aan te geven dat gemeenschap de DAO bestuurt, niet de Arbitrum dienstverleners of de Foundation.”

Op het moment van schrijven zijn de meningen over dit voorstel echter verdeeld. Ongeveer 50 procent van de stemmers is het eens en 48 procent is tegen. De overige twee procent heeft blanco gestemd. De ‘stembussen’ voor het voorstel zijn tot 15 april geopend.

The post Analyse: Arbitrum community wil de $1 miljard aan ARB tokens terug
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!